4 de nov. 2010

FACEBOOK APOSTA PELS MÒBILSMolt s'ha vingut parlant i especulant aquests últims dies sobre el sorprenent anunci que Facebook, com a empresa, havia convocat als mitjans per un particular i enigmàtic "esdeveniment mòbil". Al voltant de tota la xarxa ja s'especulava amb què seria el moment d'ensenyar el telèfon mòbil que es deia que la companyia del jove Mark Zuckerberg treuria al mercat per comepetir directament amb l'iPhone dels de la poma mastegada. Així que si vols saber què s'ha dit al final en aquest esdeveniment, nosaltres t'ho expliquem, com sempre, després de l'hipersalt.

En Zuckerberg, ahir dimecres al vespre, hora catalana, va convocar a la seva seu a Palo Alto (Califòrnia), als grans mitjans de comunicació perquè ja sabem que Facebook sempre és notícia faci el que faci o anunciï el que anunciï. Però aquesta vegada l'expectació era molt alta pels rumors que circulaven des de fa molts dies per internet sobre aquest acte i sobre l'imminent anunci del llançament del seu esperat i desitjat terminal mòbil. Però per a decepció de molts, no va ser així.

En canvi, el que sí que han fet els protagonistes reals de "La xarxa social" ha estat donar suport, de manera oficial, al més gran competidor a dia d'avui de l'iPhone: la plataforma Android de Google. Això representa un posicionament una mica enfrontat amb els nois d'Apple i ha creat una mica de polèmica, ja que cap al final de l'acte, en Zuckerberg va afirmar que no farien cap aplicació per l'iPad perquè no era un telèfon (cosa que és certa), tot i que va intentar matisar després perquè no semblés un menyspreu. I va ser de les poques coses que van parlar sobre els productes d'Apple.


Si encara això no us fa por, espereu a un proper post...


Tot això sobta ja que fa pocs dies, sortia a la premsa que una de les ments més brillants dels nostres temps i confundador d'Apple, Steve Jobs, havia estat sopant amb el novell però també brillant creador de Facebook per parlar sobre l'èxit d'aquesta xarxa social i per veure com impulsar el nou experiment que estaven intentant amb Ping, l'enginy social vinculat al reproductor multimedia iTunes que encara no ha tingut gens d'èxit.

El que si està clar és que el seu recolzament a Android no és pas fortuït, tenint en compte que dels seus 500 milions d'usuaris, 200 ho fan a través d'aquest sistema operatiu de Google. Així que a part d'aquesta declaració d'intencions, també es va parlar dels plans de futur amb Zynga (els creadors de l'odiós Farmville que va ser adquirit per Google no fa gaire) i del que volen que sigui la competència a Foursquare: Places. I sobre aquest tema que està tan de moda, el de la geolocalització, escriurem un altre post d'aquí a pocs dies.

Per acabar, i com diu el nostre idolatrat Valero Sanmartí, posem aquest video aquí perquè ens sobra espai. Esperem que us agradi i us il·lustri.2 comentaris:

Anònim ha dit...

"Una de les ments més brillants dels nostres temps"? En quin sentit ho dius? En la vessant cínica? O és que en aquest blog també sou fel·ladors d'Apple? Bé, no sé de que em sorprèn, lo estrany seria que no ho fossiu.

Christian ha dit...

Jo soc més partidari de que cadascú tregui les seves pròpies conclusions, com bé has fet tu ;)
Així és més divertit... :)