14 d’oct. 2010

UN ALTRE ADVERSARI PER L'IPHONE?
Tot i que els telèfons mòbils amb Android estan guanyant terreny amb passos de gegant, a dia d'avui el gadget per excel·lència és l'iPhone. Però el passat dilluns es va estrenar, a tot l'Estat espanyol, l'enèssim intent de Microsoft de plantar cara a Apple, el seu sistema operatiu Windows Phone 7. I tot just ara que els de la poma mossegada havien aconseguit que la gent s'oblidés del seu problema amb l'antena, ha sorgit un altre motiu de polèmica: el Glassgate. Vols que t'expliquem més sobre tot això? Doncs ho farem després de l'hipersalt.

Fa molt de temps que el gegant informàtic Microsoft intenta ser el primer (i monopolitzar si pot) en molts camps de la tecnologia i són els creadors d'entre altres proeses com el sistema operatiu Windows, el navegador Internet Explorer o el sistema de correu electrònic Hotmail. Però el món de la telefonia mòbil sempre ha estat una assignatura pendent, territori on sumen un munt de fracasos i de crítiques tant dels usuaris com dels experts.


Un dels nous, i segur que bastant cars, terminals amb Windows Phone 7


Però aquesta vegada han fet una gran inversió no només per crear el que volen que sigui un producte definitiu i competidor de l'iPhone, sinó també per donar-li ressò als mitjans de comunicació amb molta publicitat. I enmig d'aquestes campanyes estan les operadores de telefonia. Movistar, la més perjudicada després de la finalització del contracte d'exclusivitat amb Apple pel seu iPhone, és la que ha apostat més fortament per aquest sistema operatiu i l'ofereix en dos telèfons d'alta gamma, mentre que Vodafone i Orange es queden amb dos telèfons més senzills. Però per tot això haurem d'esperar fins a finals d'octubre.

I en mig de tot això, la polèmica torna al telèfon més venut i amb més aplicacions del món: l'iPhone. Fa uns mesos vam parlar del problema de disseny, també conegut com AntennaGate que tenia la versió 4 d'aquest gadget. Doncs bé, després de resoldre aquest problema regalant una funda a tots els que l'havien o el volien comprar, aquest mateix accessori ha començat a donar un altre tipus de problemes. Sembla ser que la brutícia entra per les escletxes de la funda i pot arribar a ratllar severament el telèfon i ocasionar, fins i tot, que es trenqui. I una enquesta revela que al 72% dels que en tenen una els hi ha passat. Veure per creure.


Els dissenyadors d'Apple es dedicaran a partir d'ara a triar la tipografia dels manuals d'instruccions


La telefonia mòbil cada dia s'intenta moure més i més per poder atraure el major nombre de clients possibles. I tant és així que, fins i tot, es rumoreja de manera ostensible que la companyia sorgida de la xarxa social més important podria estar fabricant en secret un dispositiu mòbil i poder fer la competència tant a iPhone, com a Android i, si es compleixen els desitjos de Microsoft, al Windows Phone 7. Temps al temps.