8 d’oct. 2010

TOP 5 PROGRAMES DEL 29-S


Escrivim aquest post responent un cop més al crit de 'feu top-5 de tot, siusplau' que un cop ens vau deixar en un comentari. I és que nosaltres, com les folklòriques i Jordi González, ens devem al nostre públic i sabem que els Top-5 són una de les coses que més us agraden. Així que, sense més dilacions, prosseguim al rànquing dels 5 millors programes del dia de la vaga general del 29 de setembre.

1. Sense ficció: ‘Anatomia d’un rei’ i ‘Cop al Banc Central’

Aquest espai és un dels millors programes de TV3, és el que entre nosaltres anomenaríem ‘Alta televisió’. Es tracta de documentals d’aproximadament una hora sobre temes ben diversos però igual d’interessants i a més explicats de manera molt didàctica. De la temporada passada ens va agradar especialment el que anava dedicat a la figura d'Idelfons Cerdà i enguany de moment destaca el del ‘Cop al Banc Central’ reemès el dia de la vaga.

Tot i que els documentals ens agraden i també acompleixen la seva part de servei públic, ens hagués agradat més estar informats tot el dia per la televisió pública d’aquest país un dels dies més importants de l’any. Apa, ja ho hem dit.

2. Els millors moments de Sé lo que hicisteis

Reviure com Ángel Martín va empastifar tota la cara de Pilar Rubio amb un pastís de nata o com aquest va ser sumergit en una piscina de gel va ser memorable. Nosaltres tenim debilitat per aquest programa de la Sexta, però no em negareu que va ser una de les millors opcions per fer temps per la manifestació.

3. El gato al agua

Aquest espai humorístic de la cadena Intereconomía, famós perquè un dels seus col·laboradors va anomenar de tot menys guapa a Marina Geli, va fer un dels seus millors shows la nit del 29-S. Els seus col·laboradors van aconseguir transportar-nos a les èpoques més rancies i tronades de la història d’Espanya amb total naturalitat i sense ni moure una pestanya, s’ha de reconèixer que són uns artistes en això de la tertúlia vintage. Llàstima que hi ha molta gent que no entén les seves bromes i s’ho pren al peu de la lletra. Hauríem de fer revisar el seu sentit de l’humor perquè tot i miran-t'ho amb distànca, paciència i ironia, tertúlies com les seves moltes vegades no les aguanta ni el mateixíssim Francisco Franco, tal com ens van mostrar a Polònia.
El highlight de la nit però, va ser la connexió en directe passada en diferit i en bucle d'un tal Paco Pou corresponsal a Barcelona del canal conservador. Resulta que Pou estava fent un stand-up i de sobte, darrere seu, van aparèixer uns senyors que molt amablement van ensenyar el cul a càmara, fet que va indignar a tots els contertulians que van titllar d'irreverent i maleducat l'incident. Els mateixos que van insultar fa uns mesos a la consellera Geli. Absolutament delirant.

4. Sálvame

El ritme no para a les escombraries, no hi ha vaga que valgui en qüestió de generar merda a tort i a dret. La vida a Sálvame va prosseguir com qualsevol altre dia del món, van berenar, es van disfressar, van cridar una miqueta i Belén Esteban va fer aquella cosa que fa ella amb els ulls. Tot i que, ara mateix, no ens jugaríem una mà assegurant que el dia 29-s era present a plató. En tot cas, de ben segur ho hagués fet i total, documentar-se, en segons quins casos, és de covards.

5.MTV

MTV és aquella cadena que enganxa el 90% de moments del dia, ja sigui per un videoclip o per un reality d'adolescents problemàtics/rics/embarassats, per tant és perfecte per un dia de vaga. Ens alegrem molt de que per fi hagi arribat a l'Estat de manera gratuïta, tot i que massa sovint ens convencen més els programes que no pas la música que hi posen.