21 d’oct. 2010

REACTABLE MOBILE: FES MÚSICA AMB EL TEU TELÈFON


Avui en dia podem fer servir el mòbil per gairebé qualsevol cosa, des de les típiques funcions de consultar el correu i navegar per internet o fer servir-lo com a càmera de fotos fins a poder-lo fer servir per lligar o com a reclam d'animals. Però ara, de la mà dels creadors de la Reactable, et podràs convertir en un compositor de música electrònica. I si tens curiositat o vols saber més sobre què és la Reactable, deixa'ns que t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Fa aproximadament 7 anys, quatre joves enginyers i investigadors que formaven part d'un equip de recerca del Music Technology Group de la Univesitat Pompeu Fabra van crear un instrument musical electrònic molt innovador (sobretot per la època) que combinava art i tecnologia per poder crear música d'una manera senzilla, experimental i molt intuitiva.


Les quatre ments pensants i creadores de la criatura


El seu funcionament és senzill: sobre una taula interactiva, lluminosa i rodona (que fa servir una interfície tangible com ells l'anomenen) es col·loquen diferents elements que, combinats amb el propi tacte dels dits, ens permeten combinar-los per començar a crear els nostres ritmes i patrons musicals. Cada element es pot combinar amb un altre per així poder obtenir diferents sintetizadors, loops i efectes depenent de la distància i proximitat i de les seves connexions. La taula a la seva vegada ens permet veure tot això, i els elements s'il·luminen per fer-ho tot molt més intuitiu.

Després d'aquests anys, el següent pas en l'evolució del producte era treure la versió reduïda del software per poder fer-la anar als nostres telèfons mòbils, i és justament això el que han fet. Aprofitant la possibilitat de la interacció amb les pantalles tàctils, l'equip de Reactable Systems (l'empresa creada arrel de l'èxit de la patent Reactable) ha llençat una aplicació que pot funcionar tant per l'iPhone com per l'iPad i que ens permetrà, de forma una mica més limitada, crear la nostra música amb una qualitat de só molt alta i, inclús, poder-la compartir amb altres usuaris o importar les nostres pròpies mostres.


De manera fàcil i ràpida potser podrem ser els nous Germans Químics


Després d'uns anys amb bastants èxits i alguns altres premis, i després de que el seu producte hagi passat per mans d'artistes tan consagrats com la pròpia Björk i fent aparicions a coneguts programes de televisió, aquest joves genis ens demostren que la música està a l'abast de qualsevol persona només tenint un telèfon mòbil.


1 comentari:

Noümen ha dit...

Un enginy interessant! Si mai tinc un iPad no dubtaré en comprar-lo.