15 d’oct. 2010

INSPIRA I LA POESIA MUSICAL: CONCERT A LA [2]Qui: Inspira
On: Sala Apolo [2] (BCN)
Quan: Dijous 14 d'octubre
Eurus: 10

Tot i que el projecte Inspira compta amb molt poc temps des de la seva creació, en aquest segon àlbum ja ha demostrat que aspira (joc de paraules no buscat) a fer alguna cosa més dins de la creixent escena de la música en català. I el passat dijous ens va quedar clar a tots els assistents que quasi omplien la sala [2] de l'Apolo on es presentava aquest segon àlbum sota el nom 'Escapistes'. Una nit que va confirmar el que es podia intuir després d'haver sentit el disc: Inspira comença a crèixer.

Inspira és el projecte liderat pel Jordi Lanuza però rodejat d'uns grans músics i també de molt bones col·laboracions. En aquest segon àlbum de la banda, tot just després del seu primer treball 'Cova placenta' (Cydonia, 2009), en Jordi ha deixat en les mans d'en Pau Vallvé i en les seves pròpies la producció i els arranjaments i això s'ha notat. No només perquè al seu voltant s'han mogut grans ajudants, col·laboradors i amics sinó també perquè ha aportat uns detalls d'orfebreria musical només a l'abast de la gent amb talent, per crear un disc preciosista i exquisit.

El concert de la passada nit de dijous va començar amb el mateix tema que obre aquest últim treball, "Talls nets d'arrel" que va ser l'inici del bolo amb una formació a l'escenari de fins a 5 persones al voltant d'en Lanuza, d'entre els que destacava un Pau Vallvé molt ficat i motivat per donar-li més intensitat a la formació amb una segona percusió molt ben coordinada amb la primera.

Van fer un repàs de tot el treball i també van rescatar un parell de temes del seu anterior i primer disc. Començant per la destacada "L'exèrcit dels mil petons", on van començar a sentir-se agraïts pel recolzament del públic. Va ser doncs quan va arribar un dels moments especials de la nit, quan va entrar la Maria Coma per tocar el piano a "Sona el despertador".


El poeta i autor dels temes d'Inspira, en Jordi Lanuza


La següent convidada, i després de fer una mica de màrqueting del seu conegut bar de Gràcia, era la Anaïs Pascual que va posar la segona veu en una molt íntima interpretació del "Moments de cristall", on en Lanuza va mostrar la seva pell de gallina pel moment viscut. I l'últim gran convidat era, com no, l'Enric Montefusco que va aportar el seu gra de sorra a la potent 'Onades de nit'.

Abans de marxar, van fer uns bisos en els que van aprofitar per tocar l'esperada "Focs i brases". I va ser un tancament d'un concert que encara resona no només en les oïdes de tota la gent que estava a l'Apolo sinó també en altres sentits.

Si no vas poder anar a aquest concert de la [2], no et preocupis que Inspira torna a Barcelona en una doble sessió al nostre estimat Heliogàbal (que ara està d'aniversari!) els dies 1 i 2 de desembre. I si amb tot això encara no has tingut prou, aquí tens el videoclip que la Lyona ha fet demostrant una vegada més que no pot deixar de crear bons videoclips dels grups que ens agraden.


1 comentari:

Carlos ha dit...

Grupazo y disczo!