26 d’oct. 2010

GIRONA ESTÀ MALALTA


Ariben un any més les festes de Girona, aquest any, però, amb la sopresa d'un cartell on rascar. Un cartell on podrem trobar coses tant interessants com Mishima, Vistalegre, Kitsch, Aliment o el tàndem Mujeres - Els Surfing Sirles. Tot Gratuït.
Com bé acabo dient al post, aprofiteu que no cada any hi ha concerts a veure-hi.

Com ja debeu saber, a Girona el tema musical no és molt interessant. Històricament aquest percepte s'ha delegat a St. Feliu de Guíxols, els únics resistents que intenten no esborrar a Girona del mapa són bàsicament Orella Activa, Pol·len, Fressa, els del Sonic i poc més. De grups la cosa no està millor, ara així a la volada només se m'acut els Bullit, els Hurricäde, i els Aliment. A Two Dead Cats no sé on ubicar-los. Si em preguntessin i hagués de respondre suposo que contestaria amb el youtube aquell de 'de done soy o de donde vengo'.

Any rere any, això s'ha vist reflexat a les festes de la ciutat. Per Sant Narcís (patró de Girona) es celebren les festes amb les fires i els concerts de la Copa amb una programació decadent que l'únic que sembla expressar és 'festa, la justa'. Two Dead Cats ja ho canten a una cançó: No Party City (La curiosidad Mató al Gato, Aloud 2009).

Aquest any però, sense ser encoratjadors, podríem dir que estem davant del millor cartell de Fires de St. Narcís. Només són quatre concerts interessants, però això vol dir que hi ha quatre concerts interessants més que quasi cap any.Aquest dijous 28, primer dia de Fires, hi ha dues propostes interessants.
A l'Ateneu 24 de Juny a partir de les 22h podem veure Bleed It i els Dominno. Aquest últims només en faré una referència: varen tocar al St. Feliu Sota Zero.
Mentrestant, i a partir de les 23h, a la plaça La Copa hi tocaran Mishima, Mujeres i els Surfing Sirles, on suposem que aquest dos últims presentaran el compartit que acaben de treure.

Amb aquest dia ja es supera qualsevol edició de barraques de cap any.L'endemà i altre cop a La Copa podrem veure-hi Fire Mouth, Vistalegre (que presenten discàs) i Senser.

Entre setmana, no ho sé, mireu Gran Hermano o alguna merda d'aquestes, que de ben segur que serà millor que la programació de fires.
Però en arribar el cap de setmana, sant tornem-hi.
Divendres 5 a l'Ateneu 24 de Juny hi ha Neutralzone i The Scraps a partir de les 22h.

A La Copa podrem trobar-hi a La Excepción, At Versaris amb Asstrio (fent el show conjuntament com a la festa dels súpers Montjuïc de Nit) i El Nota.

I dissabte a la Plaça General Marvà, l'últim concert, organtizat també pels de l'Ateneu 24 de Juny: Aliment, The CapCots i KitschÒbviament, tots els concerts comentats aquí són gratuits (no com el de Els Pets, 20 i 15€…).
I està clar que molts d'ells són per a descobrir grups d'aquesta ciutat.

Així doncs, deixeu-vos emportar per la ciutat emmurallada de Soldados de Salamina i gaudiu, perquè poden passar molts anys abans es repeteixi un altre concert interessant a barraques de Girona.


1 comentari:

mE dj ha dit...

Com han cantat The Capcots ara fa una estona: Girona no està morta, només estava en coma.
Discrepo en unes quantes coses. La programació oficial d'aquest any era força fluixa, com la dels darrers anys. I algunes nits memorables a Barraques les ha hagut... anys enrera.
Ens veiem nen
mE