7 d’oct. 2010

FERRAN ADRIÀ TORNA A INNOVAR


I aquesta vegada ho fa portant la seva cuina, el seu restaurant, més enllà del seu local de la Costa Brava. Perquè l'aposta de futur són a les noves tecnologies i és per això que l'afamat cuiner català obrirà en uns quants mesos el Bulli 2.0. Un nou concepte de cuina amb el que vol tornar a revolucionar aquest mercat i amb el que vol portar el seu art a tothom a tot arreu del món. Voleu saber com? Doncs, com no, us ho expliquem després de l'hipersalt.

Un dels hospitalencs més universals, el cuiner Ferran Adrià, que pels que no ho sabíeu, va començar la seva carrera professional com a fregaplats a un hotel de castefa on va aprendre alguna cosa més, és notícia aquests dies. El restaurant el Bulli, local del que és propietari des de fa molts anys, tancarà temporalment les seves portes (o els seus fogons en aquest cas) el proper estiu. I per què? Doncs suposem que quan un home d'èxit el qual ja ha triomfat tant a la seva carrera professional que li queden poques coses per fer, es posa a buscar nous alicients a la seva vida.


Dos dels herois de l'Hospitalet


La seva idea d'evolució i de futur passa per aprofitar les noves tecnologies i aplicar-les, amb tot el seu art, a la cuina. I tot això ha sigut notícia aquests dies perquè la seva idea futurista del Bulli 2.0 vindrà de la mà d'un dels gegants de la telecomunicació no només a l'estat espanyol sinó també al món: Telefónica. En paraules del mestre cuiner el que vol és "transformar d’una vegada per sempre la relació entre la creativitat i la societat gràcies a l’aprofitament de les noves tecnologies, que facilitaran compartir els avenços i participar en els assoliments diàriament i en temps real", segons la nota de premsa.

Tot i que l'aposta d'el que ha sigut durant 5 anys seguits els millor cuiner del món encara està per definir ja que pensa que la tecnologia està en constant evolució i, d'aquí a 3 anys, quant torni a reobrir el seu restaurant, haurà canviat encara més, si que té un fort component informatiu i formatiu. I encara que a molts mitjans es parli del Bulli 2.0, el projecte encara no té nom i segueix intentant captar socis.


Si tens un iPhone ja pots beure vi amb estil


Sabem que les noves tecnologies no són una novetat en aquest àmbit. Fa poc ho van demostrar els germans Roca, entre d'altres, creant una aplicació per l'iPhone en la que mitjançant una guia de vins ens ajuden a fer un bon maridatge. Una prova més de què les noves tecnologies arriben allà on els pressupostos més baixos no poden. Bon profit!