19 d’oct. 2010

DENOMINACIÓ D'ORIGEN BAIX EMPORDÀ


Vistalegre
Vistalegre
Any: 2010
BCore

Que en un disc de 14 cançons no n’hi hagi cap que arribi als 3 minuts ja és prou revelador. Si a més a més, sabem que els responsables són de Sant Feliu de Guíxols i porten anys amb els trastos amunt i avall, tenim garantida la qualitat, i sobretot, l’actitut. Doncs això, que dos terceres parts dels qui van ser No More Lies, concretament Roger Ortega i Santi Garcia, s’han unit a Marc Clos (Nueva Vulcano i un llarg etcètera) sota el nom de Vistalegre per facturar un disc homònim que ha vist la llum via BCore Disc.

El trio ganxò presenta en aquest primer treball un compendi de punk-rock-melòdic. Així mateix. Amb dos collons. Cançons que van al gra, que com a molt tenen tres estrofes, tornades que conviden al sing-along, veus que es repliquen pràcticament a cada cançó, tot i que les que ho exemplifiquen millor són les genials “Divers” o “ I Trusted you” que obre el disc. Però no només de punk-rock viu l’home. Temes com "Wires" o "Feed the sound" s’endinsen en altres sonoritats, deutores, en major o menor mesura, de bandes que van publicar sota Dischord.

El disc s’acaba arrodonint amb un parell de versions i/o homenatge a una banda ganxona dels 90 (no em voldria equivocar si digues que són els Vodu Visnu) i la sorprenent "Deaf", una peça acùstica sobre un compàs poc freqüent en l’estil, veus modulades, tot un petit experiment com a colofó. Ah, per cert, és d’agraïr que bandes que no cantin en la seva llengua materna pronunciïn tan bé “seasonal” com Cap de Creus.

escrit per Joan Palahí

1 comentari:

Crustaci ha dit...

Òstia, en John the Baptist fent una crítica de Vistalegre, carai, molt bé!!