9 de set. 2010

INFIDELS A LA XARXA


Una de les millors notícies de l'inici de la nova temporada televisiva és la tornada d'Infidels, la sèrie de TV3 que explica les vides i les misèries d'un grup de cinc dones que són amigues. La gran novetat d'enguany és que hi haurà dues estrenes, primer per Internet i després per la televisió. Davant d'aquests fets, sen's plantegen dues qüestions: La culpa de tot l'ha tingut Arròs covat? Seriesyonkis.com tindria els dies comptats si totes les cadenes fèssin el mateix que TV3?


Infidels vindria a ser una mena de Sex in the city a la catalana, però amb molt menys glamour i de passada amb molta menys frivolitat. Es tracta d'una sèrie propera a la ciència-ficció, de nivells similars a Ventdelplà. Tal com passa en el poble del Tramuntana, certs aspectes de la vida de les protagonistes són més aviat inverosímils, però és clar, explicar històries massa reals o més mundanes probablement no interessaria a ningú. El públic no vol hipoteques, mobles de l'IKEA i fills que prenen actimel, més aviat demana a crits personatges amb marits amb dobles vides o bé Julios Manriques de torn. Tot i que a priori tenia pinta de ser una producció destinada a una audiència més aviat femenina, finalment ha estat acollida força bé per tot tipus de públic, de fet és un dels programes favorits d'alguns dels redactors d'aquest bloc.

La gran novetat d'enguany és, sense cap mena de dubte, l'aposta de TV3 per impulsar l'emissió d'Infidels per Internet. Tant és així que serà la primera sèrie de la cadena autonòmica en ser estrenada abans per la xarxa que per la televisió. L'èxit per Internet de la primera temporada, amb més de 42.000 visualitzacions per capítol, de ben segur ha ajudat a prendre aquesta pionera decisió. Els diumenges al matí, Infidels s'estrenarà a la xarxa i dimarts ho farà en prime time, així que ens pot servir com a preludi per al gran Pekín Express que s’emet, com ja sabeu, els vespres dominicals.

Podem fer càbales i suposar (algú va dir algun dia que documentar-se és de covards) que la producció d’animació Arròs covat amb una gran audiència a la xarxa o plataformes com seriesyonkis.com hi han tingut alguna cosa a veure, probablement sí o probablement no. En tot cas, aquestes prediccions sobre el futur de la xarxa les deixarem pels gurús experts en el tema, i nosaltres ens dedicarem a gaudir de les tonteries de l’Arlet i la naturalitat de la Joana, les nostres Infidels preferides.

Per anar fent boca fins diumenge podeu veure el vídeo resum de la segona temporada que tenen penjat a la blog de la sèrie.