22 de set. 2010

GRINDR I EL NEGOCI GAYAfortunadament ja són molts anys que han passat des que la gent va considerar el món homosexual com un tema tabú del que es feia molt difícil parlar pel seu desconeixement. Avui en dia, però, és un tema de total actualitat i que fins i tot està de moda, ja que tot el que l'envolta està associat a la paraula "negoci" i això ha fet obrir la ment fins i tot al més retrògrad. Però avui volem parlar de la tecnologia dirigida a aquest món, com per exemple l'aplicació social Grindr. Si vols saber què és nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Fa més de deu anys que uns quants empresaris es van adonar que els col·lectius LGTB (Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals) feien despeses per sobre de la mitjana, sobretot en el sector de l'oci i de la moda. I va ser quan van començar a proliferar el que ràpidament van anomenar els negocis "roses". Avui en dia la situació està més normalitzada i integrada, però el col·lectiu segueix deixant molts diners al seu pas, sobretot en el sector del turisme i tot el que això comporta.


Sir Ian Mckellen és gai declarat i aquesta és la foto de broma més vista en aquests últims dies


De fet, uns recents estudis aproximen la xifra de la població gai a l'Estat espanyol entre 3 i 4 milions de persones, amb una capacitat de compra d'uns 72 mil milions d'euros. A més, el seu sou mitjà oscil·la entre els 22 i 24 mil euros a l'any, quan el sou mig d'un no homosexual se situa als 19 mil. Però és en el turisme on el col·lectiu LGTB arriba a gastar fins a un 30% més i és aquest el motiu pel qual cada vegada se celebren més esdeveniments i festivals internacionals amb orientació homosexual, tot i que el públic és cada vegada més heterogeni i això fa que l'èxit estigui sempre assegurat.

I la tecnologia no es podia quedar enrere, ja que sempre ha tingut un fort vincle amb el món de la moda. És per això que no han trigat en aparèixer les primeres aplicacions per iPhone/iPad per a públic exclusivament gai. I la que està guanyant més importància es diu Grindr. Amb poc més d'un any d'història s'ha convertit en tot un fenomen de les xarxes socials.


Qui voldrà Facebook tenint això?


El seu funcionament és bastant senzill a efectes pràctics: fent servir la geolocalització (de la qual no trigarem molts dies en explicar i parlar sobre la seva recent polèmica) ens mostra de manera instantània la resta dels membres vinculats a la xarxa més pròxims a on estem en aquell moment amb el nostre mòbil. I la resta ja és cosa del que vulgui fer l'usuari, ja sigui xatejar, conèixer el contacte si l'interessa (cada usuari té un perfil públic per tothom amb fotos i informació personal) o fins i tot concertar una cita. Cal dir que la xarxa ja compta amb milers i milers d'usuaris. Tota una nova forma de relacionar-se molt més directa.

1 comentari:

Laia ha dit...

Sí, és de fricòleg!