9 de set. 2010

EXIT THROUGH THE GIFT SHOP, LA PELI DE BANKSY


El prolífic i polèmic artista Banksy, un dels artistes actuals que els té més ben posats, estrena pel·lícula. Serà el 8 d'octubre i s'anomena Exit Thrrough The Gift Shop.
El misterios Street-Artista sempre s'amaga sota una caputxa, no se'n sap ni la edat ni el color del seu cabell (a la wikipedia especulen que és ros) però tothom coneix el seu mític grafiti al mur de Cisjordània, o com penjava quadres pròpis a museus com ara el Tate Modern de Londres o el MOMA.
La seva capacitat irònica, àcida i crítica n'han fet d'ell un dels personatges més buscats per les galeries i museus, però per apropiar-se'l. Dir que es va arribar a subastar un joc d'obres seves per 50.400 lliures és només posar un exemple.

Moltes de les seves obres al carrer no estan firmades. No fa rodes de premsa ni patrocina o és patrocinat per ningú. Banksy és dels últims resistents. I ara, amb aquesta pel·lícula, presuposem que podrem saber-ne una mica més sobre el que envolta la figura d'un dels personatges que apareixerà, si no ho fa ja, als llibres d'història (post)moderna.


Per anar fent boca, també podeu visitar el blog que porta al dia la actualitat de la pel·lícula, a més a més de retre un tribut al génere amb el projecte 50 artistes 50 dies on van penjant, a diari, obres de 50 artistes relacionats amb la temàtica i forma de la obra de Banksy.Primers minuts de la peli al facebook del Sundance Film Festival:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=385645841469