10 de set. 2010

EL NOSTRE DIA VINDRÀ DE ROMAIN-GAVRAS


Us recordeu d'un videoclip destroyer de Justice on a uns suburbis de (suposadament) París, uns adolescents amb xupes de cuir negre amb la creu emblema de la banda al dors van repartint, destroçant, saquejant, destripant, (…), tot recordant L'Odi? O el videoclip de la Mia 'Born Free' on la violència explícita, extrema i governamental juga amb una realització exquisida.
Aquest dos videoclips són de Romain-Gavras que ara ens ve amb una pel·lícula. La seva primera pel·lícula. Aquí us portem el sorprenent i espectacular tràiler, i si us resulta familiar el nom d'aquest bon realitzador francès, que no us sorprengui, el següent paràgraf comença amb la lletra Z.

Z i L'Odi és el primer que s'ha de mentar. Ben ràpid, per treure'ns-ho de sobre. La Haine (L'odi de Mathieu Kassovitz) és un referent més que evident: pel·lícula francesa de tres joves als suburbis de París que intenten sobreviure en un mon hostil on els enfrontaments amb tot aparell governamental només es poden solucionar per les mateixes vies. Violència explícita i continguda, tensions, frustracions i realisme per a paladars curtits visualment.
Però si de seguit agafem la irònica i àcida Z de Costa-Gavras, amb els seus 'entresijos' i les seves conspiracions polítiques, doncs ho filem millor.
Perquè, ah! Sí. La semblança ens els noms de Romain-Gavras i Costa-Gavras és degut a que el viejuno és pare del contemporani, ves per on.
Doncs sigui o no degut a la genètica, és clar que el pipiolo de Romain ens procurarà, segurament, una de les pel·lícules de l'any, sinó de la dècada amb la que suposarà ser el debut del cineasta fill de cineasta. Com tots sabem, la suma de l'espectacular i prometedor tràiler, més els impressionants videoclips esmentats, més el fet de que sigui debut (tothom sap que el primer disc, la primera peli, etc, sempre són les millors, i punt) fa una suma exponencial que la posiciona des de ja en la pel·lícula a estrenar que més ganes tinc de veure (al cine em refereixo, eh, de les de pagar el visionat).

El repartiment no podia ser menys, i hi haurà en Olivier Barthelemy i Vincent Cassel (L'Odi, Irreversible…).

I això, com no, s'havia d'estrenar el millor dia de l'any: el 15 de setembre.

Al vimeo d'aquest bon home teniu tots els seus videoclips i un altre trailer més curt que aquest:


2 comentaris:

edu ha dit...

Huedo! tu te l'has baixada ja? hi han subtitols amb castella?
es que no trobo res..

Lluís Huedo ha dit...

Jo no soc pirata, no em baixo il·legalment res. Per tant, no en tinc ni idea.

És mentida, em descarrego tot el que puc i més, però aquesta encara no. He mirat, però no he trobat subs…

Per cert, molt bé l'enllaç del teu nom.