19 d’ag. 2010

VACANCES 2.0Segur que molts de vosaltres, com un humil servidor, esteu planejant encara les vacances d'estiu, o d'altres que ja les esteu disfrutant, o inclús uns pocs que ja las han gaudit. Però aquesta entrada és per a qualsevol de tots els que ens llegiu, perquè a partir d'ara, si teniu un telèfon iPhone o un Android (o inclús una Blackberry), podreu viure i treure tot el suc a les vostres vacances i els vostres viatges com mai abans ho heu fet. I si voleu saber de què estem parlant, us ho expliquem després de l'hipersalt.

Està clar que les guies de viatge convencionals difícilment poden ser substituides encara, però tot s'apropa. I en aquest canvi generacional de la tecnologia, cada vegada més el paper queda en un segón pla per darrera dels gadgets de butxaca, com en el nostre cas són els telèfons mòbils cada vegada són més complets (d'aquí el nom de smartphone, o telèfon llest) i que ens faciliten més les coses.

Així que si ets un afortunat usuari d'un terminal amb Android o d'un dels famosos iPhone en qualsevol de les seves versions, podràs gaudir d'uns viatges amb més possibilitats gràcies a les moltes aplicacions que trobem per tots dos terminals, inclús alguna d'elles "al núvol" (concepte que potser explico en un altre post). Això sí, no totes són gratuïtes però totes elles són bastant interessants.


Recorda de fer-li un lloc al teu mòbil a dins del teu equipatge


Per exemple, si sou usuaris de l'iPhone i el que busqueu és un petit traductor de butxaca, l'empresa Lonely Planet, famosa per les seves guies, té una aplicació que et donarà una ràpida traducció de les expressions més necessàries allà on ho necessitis, tant en text com en audio, que es diu Mobile Phrasebooks. O inclús pels que tenen por a perdre els avions existeixen aplicacions com Flight Status que et donaran sempre en temps real l'estat dels nostres vols amb tota la informació més relevant possible (porta d'embarc, recollida d'equipatge, etc). També hi ha altres de curioses com la guia de l'Espanya Gay o algunes tan "útils" com el comptador de dies que queden pel teu viatge a DisneyWorld.

Si per altra banda, el que tens és un telèfon amb tecnologia Android, també trobem programes que no ens deixen igual com pot ser el cercador del McDonalds o del QUICK més proper a la teva localització, uns altres que et donen l'estat del sempre problemàtic metro de Londres o inclús trobem utilitats per les habitacions dels hotels, perquè no ens sorprenguin visitants inesperats.


Tot un descobriment per aquest estiu o qualsevol altre viatge


Però hi ha una en particular que crida molt l'atenció perquè ens porta tota la potència de les aplicacions socials i col·laboratives juntament amb l'essència de les guies de viatge, barrejat amb la potència que dóna la tecnologia i la geolocalització. Parlem del Tourist Eye, una aplicació pels dos sistemes operatius, que ens permetrà no només marcar les nostres rutes que vulguem fer sinó també compartir-les amb els nostres amics, veure les seves, descobrir nous llocs, i tot això fent crèixer, cada vegada més, la base de dades amb la informació que nosaltres compartim sempre sota les llicències Creative Commons.

Així que des del Gent Normal t'ho posem fàcil perquè puguis treure tot el suc possible als teus viatges, sempre i quan t'hagis gastat els eurus en un mòbil d'última generació. I tu, tornes o te'n vas?