30 d’ag. 2010

EL NOU INTERACTIU VIDEOCLIP D'ARCADE FIRE


Vols que surti el teu barri al nou videoclip d'Arcade Fire??
El nou videoclip d'Arcade Fire és una meravella de les opcions que proporciona el web. La comunió de la programació amb el google earth més les possibilitats informàtiques dels softwares i la participació activa de l'espectador. Recordant Cage i la seva crítica pràctica a l'autoria, aquí, tot hi ser ideat per algú ( Chris Milk) realment no podem atribuir l'Autoria a ningú, de fet, no hi ha dos videoclips iguals. Via stereogum

A la web et demanen que entris l'adreça que tenies on vas créixer, després fa els seus càlculs i demés càrregues fins començar a desplegar-se finestres del navegador (només es pot veure amb Chrome i Safari, amb Firefox no). S'obren i es tanquen finestres on s'hi reprodueix el vídeo, segmentat i sobreposat, fins, sorpresa, pots veure el carrer on vas créixer, un bonic travelling l'integre, mentre el personatge corre a una altra finestra. Però la interacció no acaba aquí, a un moment donat, et demanen d'escriure una carta i a cada teclejada, tres petits vídeos d'engranatges es mouen, sí, només al teclejar, i tot el text es tipografia animadament com el del vídeo (veure foto).

Si fa uns posts despotricava del programa de POV donant-lo per mera anècdota, aquí només resta aplaudir l'ingeni dels creadors. Sí, això sí és internet (HTML5 ).