3 d’ag. 2010

CONCERTS EN 6 ANGLES


Pitchfork TV és la televisió online de la revista, també online, del mateix nom. Ja fa anys que funciona i tenen des d'estupideses de vídeos a produccions molt interessants (els Don't look Down o A>D>D, per exemple). Ara s'atreveixen amb un nou repte, la publicació online de vídeos en multiangle (6 angles) per a què sigui l'espectador qui esculli a cada moment quin pla vol veure. Els primers a sotmetre's a una gravació d'aquest tipus han estat els Broken Social Scene i ja es pot veure.

No cal dir que no aporten res interessant al món de la música o les noves tecnologies, sinó que és tan sols una demostració de força i grandiloqüència per part del lobby musical més fort dins l'alternativitat musical.

El programa s'anomena The POV Concert Series (POV significa Point Of View, punt de vista, i s'usa al mitjà per designar la localització de la càmera (tir de) a un set o pel tipus de presa, que passa a ser subjectiva) i ens proporciona la qualitat d'escollir en tot moment el pla que més ens agradi, així doncs, l'edició la farem nosaltres.

A part de l'alegria amb què hauran rebut la notícia el gremi d'editors nord-americans, ressaltar la pressió i responsabilitat que tindran els operadors de càmera als rodatges dels POV Concert Series, ja que durant una gravació normal, totes les preses dolentes no veuen la llum. Si un càmera veu un pla interessant però ha de fer un moviment brusc o deixar d'enfocar el target pot fer-ho amb la tranquil·litat de què el professional de l'editor no traurà aquells dos segons de recomposició de pla, però aquí no, aquí tot es susceptible de ser vist, han de gravar com si d'un directe es tractés. Els compadeixo.

Com ja insinuu, això podrà reflectir-se en una baixada de qualitat visual, ja que els operadors no tindran molt a on agafar-se per a oferir bons plans.

Però no tot és dolent, òbviament, l'únic que tot el positiu és evident: la interacció, sentir-se partícep, la no imposició d'un ritme, etc.Això sí, com us podeu imaginar, l'ample de banda que demana la càrrega del vídeo és força superior a la d'un youtube, penseu que es carreguen 6 vídeos més una composició dels 6 alhora.

Sembla ser que sempre seran sis càmeres, així doncs, és d'esperar que no surtin gaires cantautors o grups de pocs membres, sinó, imagineu-vos la fila que faria el vídeo amb 6 plans d'un mateix home assegut a un tamboret amb la seva guitarreta.