10 de jul. 2010

ZOSEN VA MÉS ENLLÀ DEL STREET ART


En un dia de dol per l'art a la ciutat, ja que diem adéu a una de les nostres galeries amb més personalitat, us convidem a descobrir l'obra d'un artista que per les seves característiques hauria pogut encaixar perfectament entre les quatre parets de l'Iguapop Gallery. Ens referim a Zosen, un reconegut graffiter argentí que, tot i formar-se en l'art urbà, s'ha reciclat i ha entrat per la porta gran de galeries d'Europa i Estats Units. Divertit i colorit, podeu endinsar-vos en el seu univers a la botiga-galeria CMTV (Como me ves, te verás), situada al cor de Ciutat Vella. Prometem que la propera setmana no insistirem en el street art, però per un cop feu-nos cas i no deixeu de visitar "Supernatural".

Tot i l'evolució i maduració artística evident en l'obra de Zosen, no ha deixat de ser fidel al seu estil i uneix dibuixos animats i graffiti clàssic com si res. Els seus treballs són una celebració per la diversitat de formats i estils difícils de definir, que demostra que aquest artista urbà s'ha sabut adaptar perfectament al format d'una galeria.

Ha ampliat les seves tècniques, ha descobert nous materials amb els que crear i ha demostrat que la seva imaginació no té límits. Capaç tant de crear un mural de gran format al carrer com de muntar una intervenció al bell mig de l'espai públic o de fer petites i ràpides peces de museu, aquest artista argentí promet espectacle en els seus treballs.Zosen va començar a dibuixar a les parets de Buenos Aires, la seva ciutat natal, l'any 1989, i un any després es va traslladar a Barcelona. Curtit en el món del skate, el graffiti i proper al moviment punk, no va trigar a fer-se notar. A més de la seva activitat com artista plàstic, també té un projecte textil anomenat "Animal Bandido", en el qual, juntament amb Clàudia Font, vol crear un estil diferent dins del street wear.

I és que aquest inquiet artista multidisciplinar es troba a mig camí entre el street art, l'activisme i l'agitació als carrers. No esteu intrigats per poder-lo conèixer de primera mà? Teniu de temps fins el 8 d'agost!