1 de jul. 2010

TOP-5 PROGRAMES ESTIUENCS

L’estiu és una època lleugera en tots els sentits que us podeu imaginar. Aquesta estació, com diuen Els Pets, és feixuga i mandrosa i això òbviament es nota en la televisió. O és que no heu sentit mai exclamar a alguna senyora "a l’estiu no es pot mirar la tele!". Doncs bé, de vegades de les neurones acalorades dels guionistes de la caixa tonta en surt algun programa que de tan delirant dóna la volta i es converteix en brillant. Us en fem un Top-5 d’aquests que tant us agraden.

5. Arena Mix

En poques paraules, Arena Mix és un Callejeros a la platja que s’emet en l’actualitat. Una tonteria com una casa de pagès i més dolent que pegar-li a un pare amb un mitjó suat. Després del post dedicat als programes d’aquest tipus que vam fer fa alguns mesos no cal que us especifiqui gaire més. Això sí, s’hi ofereix pit i cuixa, de mala qualitat, però al cap i a la fi, pit i cuixa. Vosaltres mateixos.


4. PopStars, todo por un sueño


Com seria un one-hit wonder aplicat al món televisiu? No ho sabem, però PopStars en podria ser un clar exemple. Sorgit al voltant de l'èxit del primer Operación triunfo, aquest concurs de talents femenins només va durar un estiu. Tot i això, ens va llegar perles musicals com el grup Bellepop, que només va gravar un disc, o la Roser, una de les cantants catalanes petardes més polivalents, capaç de cantar hits com Fuego o l'himne del Barça.

3. Furor

'Furor, furor, na na na na na naaa', aquesta és la lletra d’una altra de les sintonies més enganxifoses de la història de la televisió. Furor era un programa presentat i moderat per Alonso Caparrós que li va servir anys més tard per participar en un Supervivientes d’aquests de pseudovips. Es tractava d’una guerra de sexes, és a dir, un equip masculí i un de femení competien per demostrar que posseïen les millors habilitats musicals aconseguint el màxim nombre de punts en les diferents proves proposades. Només per haver-nos deixat cantarelles com “Popurri, popurri” o “Os vamos a barrer” aquest programa d’entreteniment per a tota la família (dir això és com no dir res) mereix la seva classificació en el nostre top-5.2. Les mil i una

Les mil i una era un programa amable, és clar, s'emetia per la televisió pública, però que va revolucionar les nits de TV3. En format late-night ens va fer anar a dormir tard moltes nits de l'agost de l'any 2000 i va significar probablement la consagració de Jordi González (l'home que havia d'anar a viure a Austràlia) com a presentador de televisió i el descobriment de personatges com Santi Villas (El programa de Ana Rosa), la seva germana Thaïs Villas (El intermedio), Adam Martín(La tarda de BTV) o Dario Porras (T-Vist). Tot plegat era divertidíssim i per un cop a la vida, parlem seriosament. El sofà inflable transparent que González feia servir per fer les entrevistes, o el cant de 'Jordi, Jordi' del públic del plató han passat a la història de 'la teva' i han quedat gravats en la memòria de molts telespectadors catalans.

1. Uno para todas

Aquest espai de Telecinco presentat per Goyo González (una promesa de la televisió desaprofitada) inexplicablement només s’emetia durant l’època estival. Bàsicament consistia en un grup de noies que havien d’escollir entre uns quants candidats al millor mascle de la setmana, els eliminats eren llençats en una piscina de maneres diverses i força imaginatives dins dels límits del concepte. Els criteris d’eliminació, com us podeu suposar, no eren gaire profunds però com a qualsevol competició l’espectador prenia ràpidament partit per algun dels candidats i això enganxava com una mala cosa. De fet, més d’un redactor de GN confessa haver saltat dalt del sofà de casa cantant la maleïda sintonia, 'Uno para todas, uno para todas, sólo uno, ganará!'.

1 comentari:

Raquel ha dit...

totalment d'acord amb el number 1, i de fet jo faig pinya amb el redactors! ains...quins records jajaja