7 de jul. 2010

REBAIXES... TOT L'ANY!


Tot i que el terme outlet ja està prou devaluat per culpa que, per motius de màrqueting, tots els comerços sembla ser que en tenen un, encara queden veritables llocs on poder trobar la ganga que ens alegrarà el dia. Però no cal anar buscant llocs amagats en fòrums secrets com si fossin afters clandestins, no. Gràcies a la xarxa 2.0 tenim rebaixes durant tot l'any d'articles de marques conegudes, i si això inspira els vostres més baixos instints consumistes, teniu més info després de l'hipersalt.

Les rebaixes 2.0 ja fa uns anys que es troben de forma permanent a diverses pàgines web, entre les que destaquen Buyvip, Privalia, Dreivip, Vente-Privee i Ofertix. El producte principal en el que se centren aquests outlets virtuals és el tèxtil, ja que és un dels sectors que més beneficis dóna gràcies als seus alts marges. Roba, sabates, articles esportius, eletrodomèstics o articles d'electrònica, tot el que està fora de temporada i que ja no es pot vendre a les botigues al seu preu habitual són les gangues més comunes, ja que es rebaixen fins a un 70% del seu preu originari i que està orientat, sobretot, al públic femení, que volta el 75% del total de clients.


En època de rebaixes no tot són gangues!


Un clar exemple de com funcionen aquest tipus de negocis el tenim a l'empresa catalana Privalia, una de les líders i referent no només en vendes sinó també en màrqueting, que va ser creada al 2006. El funcionament és senzill: cada dia obren campanyes de diverses marques (de vegades prèvia i adequadament anunciades) que duren 4 dies i que comencen a les 7 del matí. De fet, com que les ofertes són amb quantitats gairebé sempre molt limitades, l'hora punta per comprar és entre les 7.30 i les 9.30 del matí.

Una altra de les claus de l'èxit és la captació, que en un començament es feia mitjançant invitació, de manera que es donava una mica més d'imatge d'exclusivitat, però els últims anys ja et pots inscriure fàcil i obertament. El que sí que es manté és el padrinatge, és a dir, que cada vegada que aportis un client rebràs una recompensa quan faci la seva primera compra en forma de diners per gastar al web, tot molt rodó per tothom. A més, el seu últim moviment estratègic ha estat obrir la seva botiga a través del gegant social Facebook mitjançant la qual, si ets fan, podràs anticipar-te a la resta de clients ja que obren la campanya en exclusiva un parell d'hores del dia abans, quan tothom ja ha sortit de la feina.


Això passa per no saber guanyar bé la posició


El model de negoci d'aquests comerços en aquest temps de crisi està pujant com l'escuma, i el creixement i l'expansió que han tingut durant aquests anys així ho demostren (Privalia, per exemple, ven també a Itàlia, Mèxic o Brasil). Així que si sou compradors compulsius, us recomanem no entrar-hi... o també caureu!