3 de jul. 2010

PAISATGES EN CLAU GRAFFITERA

Hi ha qui diu que Popay és un mite, "el Goya del graffiti i l'art urbà", però el cert és que es tracta d'un artista old school que durant els anys 80 i 90 va revolucionar l'escena del graffiti parisina i barcelonina. "Paisatges" és el títol de l'exposició que presenta a la Montana Gallery, on de ben segur no hi trobareu les típiques estampes bucòliques en tons pastel, sinó que els colors vius i llampants i les línies contundents us recordaran el millor impressionisme francès. I sí, la seva única eina és l'aerosol.

Fins el 26 de juliol sou a temps d'acostar-vos a aquesta galeria, amagada al cor del Born, i descobrir l'obra d'aquest graffiter, barceloní de naixement i francès d'adopció. El seu particular estil d'art urbà remet a un univers plàstic molt personal, ple de colors cridaners, llibertat de traços i molt de dinamisme. En concret, a "Paisatges", l'artista entra en una jungla de colors exuberants i herois desconeguts, on l'únic ordre és el freestyle.

Els experts aseguren que l'obra de Popay té clares referències a l'impressionisme francès, ja que les seves propostes són plenes de formes humanes, animals i vegetals que, sovint, donen lloc a un tot abstracte. Però sigui com sigui, cal conèixer la trajectòria d'aquest artista que va omplir l'espai urbà de Barcelona i París amb la seva empremta. De fet, a mitjans dels 90 ja era una figura destacada i influent per a nombroses escriptors de graffiti.

Se'l considera un dels pioners en aprofundir en les possibilitats plàstiques de l'aerosol, ja que la seva tècnica novedosa va marcar un punt i a part en l'art urbà de finals del segle XX. Si esteu encuriosits per descobrir l'obra d'un dels artistes urbans nascuts a casa nostra més consolidats, no dubteu d'acostar-vos a la Montana Gallery i jutgeu per vosaltres mateixos.