28 de jul. 2010

L'IPHONE 4 ARRIBA A LES NOSTRES BOTIGUESTot i que sabem que aquest tema ja arriba a cansar, tots seguim sent molt fans d'aquest maleït gadget. Aquest mateix divendres, 30 de juliol, arriba l'iPhone 4 a terres catalanes i, com a novetat, pels tres operadors més grans de telefonia: Movistar, Vodafone i Orange. I no arriba sense polèmica, ja que els seus errors han donat molt per parlar i per omplir moltes notícies. Saps quins són aquests problemes? Nosaltres te'ls expliquem, com sempre, després de l'hipersalt.

Sabem que el departament de màrketing d'Apple deu comptar amb els millors cervells dins del sector, perquè tot el que treuen acaba convertint-se en èxtit de vendes, fins i tot amb estris poc útils i pràctics, com ja vam parlar fa setmanes a la nostra secció.

Però aquesta vegada no ha sigut cosa de la publicitat, ni de les tècniques dels virals que sembla ser que dominen també molt bé, tal i com van demostrar amb les suposades "pèrdues" dels terminals prototipus per part d'algun treballador "despistat". Ara tenen un problema de veritat, i ha estat tan seriós que, de manera excepcional, han hagut d'escriure un comunicat de premsa per explicar els seus errors i, ja de pas, demanar disculpes i proposar possibles solucions.


Solucions? Jo vull un telèfon nou, posats a demanar...


El problema en sí és degut a què, pel disseny que té, el telèfon es queda sense cobertura depenent de com el tinguem agafat. A tot això se li va sumar que el càlcul de la cobertura es feia massa a l'alça i això encara magnificava més l'error, ja que l'usuari es pensava que tenia molta cobertura quan en realitat potser ni en tenia.

Apple va sortir al pas justament quan s'especulava sobre si el mateix Steve Jobs, el que més mana a l'empresa de la poma mastegada, havia dit a uns quants usuaris indignats via e-mail que feien servir malament el seu mòbil i que, per tant, la culpa era seva. Van anunciar que el problema de disseny que tenien els seus terminals s'arreglava amb una carcassa de goma que la pròpia empresa ha començat a regalar. Sí, heu llegit bé. Apple per fi regala alguna cosa, però és que o ho feien o llençaven a la brossa milers d'eurus (o dòlars). Tota la informació sobre això la teniu aquí.

Òbviament, la competència és dura, i com a prova d'això, el gegant coreà Samsung ja ha tret una agressiva campanya al Regne Unit en la que regalaven, de manera limitada (i que dilluns mateix van exhaurir), un dels seus terminals estrella, el Galaxy S, a cada usuari de iPhone 4 descontent pel problema de la cobertura, que ara també es coneix per molts altres fabricants com l'Antennagate.


Això de la publicitat sempre té una mica de pebre


Però tot i així, iPhone 4 promet tornar a batre rècords de vendes al nostre país. I tu? En vols un? Faràs cua aquest divendres? Ens ho expliques?