3 de jul. 2010

FARADAY (RECOMANACIONS II)Després d’una primera jornada molt intensa a Vilanova, avui us recomanem tres dels molts concerts que s’oferiran aquesta nit al Faraday. Ahir van destacar el concertàs de bigott (amb una banda de grans musics i un bigoti demencial, per cert) i el ritme brutal dels Mujeres, especialment inspirats. Com sempre, el comentari general era de felicitat per ser en un espai tant privilegiat, davant de la platja i sense aglomeracions. S’olora, un any mes, un gran èxit a Vilanova. Les recomanacions d’avui després del salt.
21:15h EL PETIT DE CAL ERIL Escenari Tic Tac

Des de l’altiplà de la Segarra aquesta nit visitarà el Faraday un rara avis de l’indie català, El Petit de Cal Eril. Ja fa un temps que Joan Pons es passeja pels escenaris de tot Catalunya amb la desinvoltura pròpia d’un artista consagrat. "I les sargantanes al sol..." ha anat evolucionant en els seus concerts, prenent forma mica en mica, trobant encaix en directe. Avui dia ja es tracta d’un fantastic espectacle psicodèlico-rural. En Pons és sempre recomanable i avui protagonitzarà un dels primers concerts de la jornada.

22:15h JEFF TWEEDY Escenari Estrella Damm

És el hit de Faraday d’aquest any. Molta gent es pregunta com carai s’ho han fet per contractar un músic que rep tantes i tantes propostes i que n’ha d’escollir tan poques. Segur que la fantàstica zona vip, la platja i l’ambient del Faraday hauran pesat tant en la decisió com la xifra econòmica. Sense dubte es un dels èxits d’aquest festival independent i auto-finançat. El sol fet que Jeff Tweedy sigui al Faraday ja és una bona noticia. A mes, Tweedy no es només el cantant de Wilco en solitari. Els seus directes són una cosa totalment diferent. Es converteix en un cantautor amb molta personalitat. No et pots perdre aquesta metamorfosi de luxe, sense estressos ni aglomeracions d’altres festivals.01:20h MAIKA MAKOVSKI Escenari Estrella Damm

La internacional Maika Makovski (nascuda a Palma però amb gens i nom macedonis) tindrà el repte de mantenir el ritme després del concert wilconià. Coneguda com “la reina de l’underground” aquesta dona de món oferirà un concert hipnòtic i visceral. Makovski ha repetit en mes d’una entrevista que Barcelona no li acaba de fer el pes (prefereix Nova York, clar...) Aviam que li sembla Vilanova!

Demà més! Ens veiem al Faraday!