22 de jul. 2010

FACEBOOK, LA PEL·LÍCULA. O QUAN LA REALITAT ARRIBA A SEMBLAR FICCIÓ


El fenomen social per excel·lència no deixa de generar més i més notícies. I aquesta vegada, Facebook té motius de celebració per partida doble: per una banda, ha aconseguit arribar a la xifra récord de 500 milions d'usuaris a tot el món, tot un escàndol. I com a segona fita, el famós director David Fincher estrenarà a la tardor una polèmica pel·lícula basada en Facebook. I si en vols saber més, nosaltres t'ho expliquem tot després de l'hipersalt.

Les xifres que mou la xarxa social més concorreguda del món són d'autèntic vertigen i no deixen de créixer més i més cada dia que passa. Els càlculs actuals situen sobre els 2 milions d'usuaris els que es donen d'alta diàriament. I si cap al febrer d'aquest any s'anunciava que el gegant portal arribava als 400 milions d'usuaris, la notícia d'aquests dies és que ja s'han arribat als 500.

Si aquestes estadístiques les comparem amb les dels països del món, trobem que Facebook estaria tercer en el rànking d'habitants, només per sota de la potent República Xinesa i de la superpoblada Índia, tot i que, seguint aquesta progressió, en pocs anys Facebook pot ocupar la primera posició, tenint en compte que fa justament un any el nombre d'usuaris era exactament la meitat.


Tot i que les xifres són de fa uns mesos, ja marejaven


I aprofitant el que era una predicció però que s'ha convertit en una realitat i sota l'eslògan "No s'aconsegueixen 500 milions d'amics sense fer uns quants enemics", el director de cinema David Fincher, famós per, entre d'altres, Seven, Fight Club o El curiós cas de Benjamin Button, ha volgut fer una pel·lícula de tot aquest fenomen i aprofitar per generar una mica de polèmica (que sempre dóna més publicitat i fa que es pugui vendre més) titulada The social network.

L'argument del film estarà centrat, sobretot, en el pressumpte ideòleg i co-fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, i es qüestiona precisament això, que ell en sigui realment el creador incial. També dóna molta importància al paper que va jugar un dels seus socis, en Sean Parker, que serà interpretat per... Justin Timberlake! Al final d'aquest post us fem cinc cèntims de tot això amb el trailer de la pel·lícula, que arribarà a les sales cap a l'octubre i on es pot escoltar una bonica versió de Creep de Radiohead.


El nen bo del pop internacional farà un paper de dolent


Nosaltres ja vam parlar de Facebook fa unes setmanes però sembla ser que la xarxa de la que una tercera part de tots els usuaris d'internet del món hi formen part sempre és notícia. Ara només ens falta saber què en penseu vosaltres...1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

Què fort! Et felicito Chrisitan! Gran post!
Em sembla molt heavu això del Timberlake!Vaja tela... sembla interessant la peli, let's see!