20 de jul. 2010

CAN XALANT: PORTES OBERTES i EFÍMER CLUB


Divendres, 23 de juliol del 2010
Entrada gratuïta


Avui us parlem d’una proposta cultural i musical fora de Barcelona. Sí, perquè a la ciutat comtal fa molta calor, i perquè sí, hi ha vida i un panorama cultural viu i interessant més enllà de Barcelona. Parlem de Can Xalant, el Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, us fem cinc cèntims de què és aprofitant que aquest divendres fan jornada de portes obertes i ho celebren amb l’Efímer Club, una proposta musical amb artistes tan idolatrats per GN com Joan Colomo entre altres, ah! I tot gratis! Segueix llegint-nos després del salt!

Can Xalant és el primer Centre de Creació d’Arts visuals i Pensament Contemporani que s'inicia a la xarxa territorial, fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Mataró i l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És un projecte fresc que pretén engegar els programes necessaris per a la recerca i producció en l'àmbit de les arts visuals. Amb aquest objectiu el centre ofereix els recursos necessaris per a desenvolupar els seus propis projectes, donant especial atenció als artistes emergents vinculats al territori.

El centre obre les seves portes aquest divendres 23 de juliol per mostrar el treball dels artistes residents. Una jornada acompanyada per la programació musical de l'Efímer Club. La mostra del treball dels artistes s'emmarca dins d'una exposició comissariada per Andrea Pacheco González amb el nom 'Casa tomada : una experiència literal', una idea que surt del conte Casa tomada de l'escriptor argentí Julio Cortázar. Interessant si més no, podeu trobar més informació sobre l'exposició al web de Can Xalant.

A més, com dèiem abans, la jornada va acompanyada del programa de l’Efímer Club. Aquest 'minifestival', està encapçalat pel nord-americà Mark Eitzel, líder del grup American Music Club, que oferirà un concert en format acústic (piano, guitarra acústica i veu). El programa compta també amb el rock dels barcelonins ZA!, el pop popular del nostre autor atípic i idolatrat per GN, Joan Colomo, l'electrònica de Noish i l'actuació del francojaponès Ayankoko. I per acabar, tindrem als Heliogàbal Dj's, tot queda a casa.

Però això no és tot, pels fans de l'audiovisual i les arts, heu de saber que a més a més es projectaran treballs audiovisuals realitzats durant el 2010 a Can Xalant, així com una mostra de vídeo clips contemporanis comissariada per Daniel Pitarch i Marcel Pie Barba. Una bona ocasió per sortir de Barcelona, gaudir de l'art i de la música i fer contactes en el món de l'audiovisual!

Per si us interessa us deixem el programa detallat amb les actuacions i els horaris.

PROGRAMA

Exposició dels artistes residents

19.00h 'Casa tomada : una experiència literal'
Comissariada per Andrea Pacheco González.

Exposició a càrrec dels artistes residents: Roser Caminal, Laura Marte, Eva Marin, Álvaro Icaza &Verónica Luyo, Jean-Philippe Peynot, Joan Navarro, Cristina Ibáñez-Tarter, Marc Salicrú, David F. Mutiloa, AccNeo i Airvoland.

Efímer Club

19.30h Noish
20.10h Ayankoko
20.50h Heliogàbal Dj's
22.00h Joan Colomo
23.15h Mark Eitzel
00.45h ZA
01.30h Heliogàbal Dj's