18 de juny 2010

MONTJUÏC DE NIT


Enguany es celebra la segona edició de Montjuïc de Nit, una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona per promoure aquest espai sovint desconegut per molts ciutadans. Durant la nit del 3 de juliol els museus de la zona (que no són pocs) obriran les seves portes de manera gratuïta i els diferents festivals musicals que tenen lloc durant l'any a la ciutat programaran les seves propostes en diferents escenaris repartits per tota la muntanya. Com que són moltes les coses a fer, després de l'hipersalt us en fem una petita guia perquè no us perdeu.

Si parlem de música i sempre segons el nostre criteri, l'escenari més destacable és el del BAM, que té la voluntat de ser la prèvia del que podrem veure al setembre per les festes de la Mercè. El BAM ens proposa en primer al nostre estimadíssim Joan Colomo que comptarà amb la col·laboració del somrient Eric Fuentes, un duo que esvaeix els rumors de mal rotllo després de la separació d'Unfinished Sympathy. De fet, en aquest espai tot són col·laboracions i també hi podrem veure a Nisei vs Two Dead Cats, a Mazoni i les Mazoni (al més pur estil Els Pets i Les Llufes) a Manos de Topo vs The New Raemon (aiaiai, només ens surten onomatopeies) i finalment a At Versaris i Asstrio que ens oferiran una combinació de jazz i hip-hop.

El Primavera Sound, festival entre festivals per molts dels habituals de la Sala Apolo també té el seu racó dins la festa. Allà hi podrem sentir als emergents Fred i Son, a Astrud i el col·lectiu Brossa (volem disc ja), la mescla d'eletropop de Taràntula i als aclamats per tothom Standstill, dels quals esperem que toquin el seu grandíssim 'hit' Hombre Araña. Pel que fa a la resta podem destacar l'actuació de les Pepper Pots a l'escenari del Festival del Mil•lenni/Cruïlla o a Guillamino com a suggerència del Sónar.

Si no sou massa musicals, sempre us quedaran els museus. Si no us importa trobar-vos amb més gent de l'habitual (gratuït no és sinònim d'exclusiu) no hi ha millor data que aquesta per descobrir alguns dels tresors més preuats de la muntanya. Per exemple el MNAC i la seva extensa col·lecció d'art català de totes les èpoques o el curiós Poble Espanyol projectat l'any 1929 per Puig i Cadafalch amb l'objectiu de reunir en un mateix indret les característiques arquitectòniques dels diferents pobles d'Espanya.

Com ja hem dit tot és gratuït.
Trobareu tota la informació a la web de Montjuïc de Nit

1 comentari:

Carlos ha dit...

No pensais que "Hombre Araña" de Standstill es una copia de "Cassets" de u_mä? Y que la de "Morireis todos los jovenes" igual que "Kent Forest" de Anímic? Aqui a algunos nos parece descarado!