15 de juny 2010

LA BLOGOTHÈQUE A BARCELONA


Vincent Moon va estar fa poc per Barcelona, concretament pels entorns del dia del concert de Hyperpotamus, i ara la Blogothèque treu un parell de vídeos de dues bandes de Barcelona, Delafé y las Flores Azules y Mujeres. D'aquests, com a mínim el segon és un vídeo més que interessant. Del primer, ni idea, ni li he donat al play.

Ja porten anys els de la Blogothèque donant la brasa amb una estètica molt marcada i repetitiva. Al principi sorprenent, més endavant recorrent i des de ara ja fa, sobadíssima. Però ells van fent i de quant en quant treuen bons vídeos. Pot ser que una de les raons sigui que Vincent Moon, alma matter dels take away shows, hagi agafat renom i es dediqui a coses més interessants (com inpartir masters class, donar conferències al CCCB o enregistrar la pel·lícula col·laborativa de l'ATP). No voldria assegurar res, ja que no hi he dedicat grans esforços per esbrinar-ho.

El que sí és cert és que sense Vincent Moon als crèdits, el vídeo que han fet als Mujeres és sorprenentment bo. Res colosal ni de quedar-se una nit en blanc, només pensant en les imatges que et queden a la retina, però si que és bo. Els Mujeres, per la seva part, també escullen bé els temes, els saben defensar molt i molt bé en una situació tant estranya i peculiar com la que suposa qualsevol take away show. I és clar, el Raval guanya enters vist en una quotidianitat dispersa que, com a mínim a mi, m'ha agafat per sorpresa, i és que sembla que encara hi ha racons, o angles de racons que no estan ni sobreexplotats ni massa mitificats.

Una altra cosa serà com ho faran al PopArb, encara que em sembla que si varen sobreviure als dos bolos del Primavera, això no serà res.

Per part de la Blogothèque sembla que això no serà tot, ja que també varen rodar alguna cosa amb els Pony Bravo. Esperem ansiosos que així sigui i que el vídeo en qüestió torni a ser dels bons!pd: la foto de portada és de José A Martínez.

7 comentaris:

Christian ha dit...

També va fer bones migues amb els Standstill i han fet alguna coseta que promet més col·laboracions... haurem d'esperar per veure tot això però ja era hora :)

JG ha dit...

Doncs jo el de Delafé y las Flores Azules l'he trobat especialment fluix...

Anònim ha dit...

Weird that you talk only about Vincent Moon when talking about a video he didn't made...

Lluís Huedo ha dit...

I hope you undertood the text in catalan to understand why I talk about Vincent Moon.
Thanks.

Anònim ha dit...

doncs jo he llegit el text en català i tampoc entenc la menció...

Lluís Huedo ha dit...

Doncs ben senzill.
Afirmo que, intuitivament sense res amb que demostrar-ho, des de que el senyor Moon es dedica a coses més profitoses per a la seva carrera que els vídeos de la blogothèque, el nivell havia baixat molt.
Que sí de per sí els vídeos sels considerava originals al cap de poc eren repetitius, el que sumat a la absència de'n Vincent (casualitat, fugida, ni idea) i sumat a que cada cop queden menys sopreses tipus banda o situació, el nivell, darrerament era baix.
Però que tot i això, els de la blogothèque, sense en Vincent, s'han tret un bon vídeo dels Mujeres.

Millor?

Em sap greu que no se m'entengui.

La entradeta a parlar de Vincent Moon, era la proximitat en el temps, ja que va estar al concert d'Hyperpotamus i al primavera deixant-se veure moooolt.
També és curiosa el que costa a vegades que frança miri cap a qui o que els d'aquí mirem cap a frança, fet, potser, que fa que tot això passi tants anys despres d'haver començat la blogothèque.

Vaja, dona per molt, aquí només volia aportar un apunt. Seria molt sagnant, sino.

Rous ha dit...

A mi em sembla que, seguir amb la mateixa idea que fa temps van crear des de la blogotheque, fos amb el senyor Vincent Moon, fos amb el senyor Mariano, és una molt bona manera de marcar un estil d'enregistrament, de localitzacions, d'edició (per cert, en la segona actuació hi ha un tall quan no n'hi hauria d'haver cap), d'infografia... etc.

Baixa qualitat? Ha baixat la qualitat en els videos de la Blogotheque? mmmmmm A mi em sembla que del primer a l'últim, tots mantenen la mateixa línia.


http://www.youtube.com/watch?v=3Z96FA5MVEM&
Els faci qui els faci, els clips sempre tenen la mateixa estètica, que ens agradarà més o menys, però de qualitat indubtable.

;)