16 de juny 2010

KINECT: LA NOVA EVOLUCIÓ DELS VIDEOJOCS

Fricoleg 14 big

Fa pocs anys la consola Wii dels japonesos Nintendo revolucionava el mercat de l'entreteniment per aportar un nou concepte al clàssic joc: el moviment gràcies a un comandament amb un sensor. Però aquesta vegada ha sigut Microsoft, el gegant americà, els que han donat un pas endavant en l'escala evolutiva del sector amb el seu Kinect. I en que innova? Això us ho expliquem després de l'hipersalt.

Aquests dies ha tingut lloc a Los Angeles la Electronic Entertainment Expo (també coneguda com E3), que és l'event de videojocs més important de l'any i que tot just acaba avui dimecres. I com cada any, les grans marques de l'indústria ensenyen les seves millors cartes en llargues però animades conferències. Novetats, sobretot dels títols més importants que han de surtir al llarg de tot l'any, són els anuncis més aclamats.

Però aquesta vegada, Microsoft amb la seva Xbox 360, han ofert un dels moments més importants de tot l'event: l'anunci oficial del que serà el seu producte estrella a partir d'ara, el Kinect, que va ser presentat amb una actuació del Circ del Sol, que van poder provar en primícia l'esmenat estri.


Fricoleg 14 al mig
Aquí portaríem a La Fura dels Baus
però als EUA està de moda el Cirque du Soleil


Conegut en un principi com Project Natal, el Kinect és un accesori que es conecta a la consola per aconseguir el mateix efecte que la Wii de Nintendo però sense necessitat de cap comandament, és a dir, un sensor que capta el moviment de tot el teu cos de manera que pots interactuar amb la consola fent qualsevol gest. Dit això, la única novetat és que ja no limita tant els moviments ja que no cal portar res a sobre que detecti les nostres accions.

Segurament ara començaran a sortir comparacions amb la patent japonesa, però les millores són substancials: primer perquè la Xbox 360 és una màquina tecnològicament més potent tan en gràfics com en jocs, dels quals diposa un gran catàleg, molt més ampli que els jocs de Nintendo i, inclús, que els de la Playstation 3 de Sony. I a tot això hem d'afegir que els grans fabricants de videojocs donen i donaran suport a aquest nou gadget.

El producte final sortirà a la venta als EUA a principis de novembre d'aquest any i esperem que pocs dies després ho faci a tota Europa. Això sí, ja sabem un munt de títols de videojocs per aquest nou invent, entre els quals hi hauran els típics d'esports, però també de ballar, de cotxes, de lluita, o inclús la competència al Wii Fit. També serà una nova manera d'interacció com per exemple per mantenir videoconferències o canviar de canal a la "tele" de la consola.

Així que a partir d'ara ja no tens excusa per no tenir la Xbox 360, que a més canvia de disseny, si es que encara no la tens.


Fricoleg 14 almig2
Total reconeixement dels moviments, tota una frikada

1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

ai va! COM MOLA, PER FAVOR!!!