18 de juny 2010

KICK-ASS


KICK-ASS
Director: Matthew Vaughn
Any: 2010
Gènere: Acció, Aventures

Ja fa uns quants anys que el món del còmic s'ha tornat un fibló d'or per les majors americanes. Algunes adaptacions n'han sortit més ben parades que altres, però amb l'excepció dels Batmans de Nolan, els 300 i la menystinguda Watchmen de Zack Snyder o les trepidants aventures d'Iron-Man, el nivell sol ser força fluixet i de consum ràpid. Kick-Ass no reinventa el gènere, tampoc la forma, però respira la frescor i l'originalitat d'una de les apostes més arriscades i trencadores de l'editorial Marvel. Una pel·lícula entretinguda, divertida que ens farà passar una molt bona estona de diumenge per la tarda.

Dave Lizewski (Aaron Johnson) es un jove novaiorquès que estudia a l'institut, la seva gran afició pels còmics el porta a plantejar-se per que no hi ha superherois i decideix ser-ne un. Dave comença a entrenar-se, es compra una disfressa per Internet i inicia la seva creuada contra el mal, però no tot és tan fàcil com es pensa, per sort no està sol i trobarà companys de causa que l'ajudaran.

Kick-Ass és l'adaptació a la gran pantalla del còmic americà creat per John Romita Jr. i Mark Millar, la pel·lícula és força fidel a la novel·la gràfica, en molts moments els plans són exactament iguals als dibuixos de Romita, però al guió li falta la mala baba, la foscor i la duresa del còmic. També trobem diferencies argumentals, el film ha suavitzat la història i la fet més "consumible" pel gran públic. El resultat no se'n resenteix massa, però perd part de l'encant del format original.El responsable del film és el director britànic Matthew Vaughn, més conegut per ser el marit de Claudia Schiffer que no pas pels seus treballs rere la càmera (ha dirigit Stardust (2007) i Layer Cake (2004)). L'adaptació és força bona, l'estètica molt curada, una bona selecció musical i amb unes espectaculars coreografies en slowmo. Dinàmica, divertida i entretinguda, Kick-Ass tindrà seqüela a l'estiu del 2012.

En l'apartat interpretatiu, a part d'un correcte Aaron Johnson com a Kick-Ass i el sorprenent i sobrevalorat Nicolas Cage com a Big Daddy, la menció especial se l'endú una brillant Chloe Moretz en el paper de Hit-Girl. Tanquen el càsting l'entranyable McLovin de Supersalidos, Christopher Mintz-Plasse (Red Mist) i el cada cop més cotitzat Mark Strong com a el malvat Frank D'Amico. Bones interpretacions i caracteritzacions que funcionen molt bé.L'editorial Marvel va decidir apostar per aquest projecte d'Icon Comics al veure-ho com una oportunitat per fugir dels trillats superherois de sempre i aproximar-se a el nou públic que demanda un altre tipus de contingut més proper i trencador, on pugui veure's parcialment reflexat i amb un context més quotidià i normal. El llançament del còmic va anar acompanyat d'una campanya viral per Internet on en un Myspace s'hi van penjar vídeos com si es tractés del mateix personatge, una iniciativa original que es va abandonar i que ha quedat un pel oblidada.

El film de Kick-Ass és molt entretingut i passareu una bona estona, però l'ideal és que us compreu o baixeu en pdf els còmics i gaudiu d'unes de les històries més fresques, directes i dures de la novel·la gràfica actual.

A gaudir!!!

Gènere: Acció, Aventures
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2010
Duració: 117 min
Director: Matthew Vaughn
Guió: Matthew Vaughn i Jane Goldman
Actors: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage, Mark Strong, Chloe Grace Moretz, Omari Hardwick, Xander Berkeley, Michael Rispoli, Clark Duke, Lyndsy Fonseca, Evan Peters

Enllaços d'interès:
Web oficial
Fitxa completa