9 de juny 2010

IPHONE VS ANDROID: T'AJUDEM A DECIDIR?

Fricoleg 13 big

Dilluns pasat l'amo de l'empresa de la poma mastegada, Steve Jobs, va presentar el que serà el nou producte estrella de la companyia i de, segurament, tot l'any: el nou iPhone 4. Aprofitant aquest esdeveniment et desvetllem els secrets que hi ha darrera d'aquest nou gadget i ja de pas parlem una mica del que s'està convertint en el seu rival directe: els telèfons amb Android, el sistema operatiu per telèfons mòbils de Google. Tot això, com sempre, després de l'hipersalt.

Una cosa està ben clara: Quan Apple fa un nou llançament, el món s'atura. Són els reis del màrketing i del disseny tecnològic, i tot el que fan aixeca una gran expectació com poques coses avui en dia aconsegueixen. I no han decebut amb la presentació de la seva quarta i nova versió del seu exitós telèfon. Però no us volem avorrir amb els detalls tècnics de tot el que porta de nou, així que això serà un breu i pràctic resum per si teniu pensat adquirir un d'aquests terminals. I de pas parlarem breument del seu màxim rival: l'Android.


Fricoleg 13 al mig 3
Com sempre, en 2 colors


Novetats tecnològiques:

· Pantalla millorada: 960x640 de resolució amb la nova tecnologia Retina. Tot es veurà amb molt més detall, sobretot per pàgines web, documents i e-books. I per qui ho faci servir per veure videos també ho aprofitarà.
· Gravació de video en HD: Com que les teles amb alta definició estan de moda, doncs les càmeres que puguin gravar en aquest mode també ho estan.
· Videotrucada: Potser la "millora" menys interessant i menys útil. De fet... qui fa servir això?
· Multitasca: Una de les característiques més demanades pels usuaris dels anteriors iPhones. Es tracta de poder fer anar a la vegada més d'una (diverses, de fet) aplicacions. Per exemple, si obro l'aplicació de mapes i busco una botiga que pugui obrir el navegador web per buscar més info de la botiga i després tornar de nou a l'aplicació de mapes sense haver perdut la informació que tenia fins aquell moment.

També s'ha millorat el disseny, molt més prim que gairebé cap altre terminal al mercat, cosa de la que presumeix molt en Jobs. I a més, els usuaris dels anteriors models 3G i 3Gs podran instal·larse en breu, i de manera gratuïta, el nou sistema operatiu iOS 4, amb més de 100 noves funcionalitats. Destaquem: multitasca (com el nou model de telèfon), zoom de la càmera de fins a 5 augments, ordenació d'aplicacions per carpetes, o canvi del fons per personalitzar millor el teu dispositiu mòbil.


Fricoleg 13 al mig 2
Mireu el que tinc a la mà... Mola eh?


Però Google, un altre dels nous gegants de la tecnologia, va treure fa uns anys un nou sistema operatiu per a telèfons mòbils per competir colze amb colze amb els de la poma, sota el nom d'Android. I el projecte ha anat madurant tant i tant fins al punt que fa poques setmanes, unes estadístiques desmentides per Steve Jobs, anunciaven que Android havia superat a Apple en quant a usuaris amb aquest sistema operatiu mòbil. Però Steve Jobs, en la presentació del nou iPhone, ha desmentit tot això amb un altre estudi. Coses del màrketing.

No discutirem qui té o no la raó, però el que està clar és que el mercat ja se'l reparteixen sobretot Apple i Google. I una de les claus de l'èxit de l'Android és que és un sistema operatiu lliure, és a dir, tothom (qui en sàpiga, està clar) hi pot programar i fer aplicacions. En canvi amb Apple s'han de fer una sèrie de tràmits que ho compliquen. Això fa que ara mateix existeixin 5 vegades més programes a la plataforma de Google que per a iPhone.


Fricoleg 13 al mig
Una de les apostes de Google, el seu telèfon Nexus One


I parlar d'Android, de Google i de les seves estratègies de màrketing donarien per un altre post, però fins aquí arriba el d'avui. Només informar que Apple anuncia pel juliol el llançament a l'Estat espanyol. I tu? Ja tens el teu smartphone? Prefereixes Apple o Google, iPhone o Android?

4 comentaris:

Lluís Huedo ha dit...

No m'ajudes gaire.

Sigues clar, homeeeee.

Què m'haig de comprar?? (en imperatiu)

Carlus ha dit...

Jo crec que en quant al sistema operatiu estan bastant igualats.
On es diferencien els uns i els altres es en que iphone nomes te un terminal.
En canvi Android te multiples terminals i cada un amb diferents especificacions. A partir d'aqui decideixes quines et poden interessar mes: cameres de x megapixels amb flash o sense, radio, GPS, Bluetooth, mida de tecles, diferents tipus de pantalla(resoulcions i mides), etc...

almogaver ha dit...

Com a usuari ocasional de l'iPhone 3G, i nou propietari d'una HTC Desire, ja que el hardware és pràcticament igual, exceptuant la pantalla*, em quedo amb l'HTC, sens dubte; sobretot pel seu sistema operatiu totalment obert. I és més barat!

*la pantalla té més resolució que la pròpia retina humana, el que vol dir que aquesta millora és fisicament inapreciable. A més, la pantalla de l'HTC és gran, i pots estar segur que es veu perfecte.

Muntsa ha dit...

Banda ampla!
Banda ampla!