2 de juny 2010

ELS "SALTADORS" PROFESSIONALS

Fricoleg 12 big

Òbviament, no parlarem ni de l'ucranià Sergei Bubka, ni del també famós atleta cubà Javier Sotomayor. Aquesta setmana un català ha estat notícia, a nivell internacional, per haver causat un gran escàndol a la última gala d'Eurovisó celebrada a la capital Noruega, Oslo. En Jimmy Jump l'ha tornat a liar. Saps qui és i d'on ha sortit? I saps què és un streaker? Doncs deixa'ns que t'ho expliquem després de l'hipersalt.

"Jumping is my motivation. I jump for and because of you, to draw smiles around the world. For that reason I jump barriers, physical and normative, risking my body in more than one occasion".

Aquesta és la declaració d'intencions que en Jaume Marquet Cot, originari de Sabadell i més conegut pel seu sobrenom de Jimmy Jump, fa a la seva plana web. Però el peculiar personatge porta anys i panys manifestant-se de la seva peculiar manera a tant actes esportius com culturals, i entre les seves fites destaquem la final de l'Eurocopa de Futbol, que disputaven Portugal i Grècia, en què el nostre protagonista va llençar una bandera del Barça a
la cara Luís Figo. Tot un ídol aquest Jimmy!


Fricoleg 12 al mig
Després d'això en som fan totals


Però ha sigut aquest cap de setmana quan ha multiplicat la seva fama internacional, gràcies a la seva aparació a la gala d'Eurovisió (que va admetre que dedicava a la memòria d'en Michael Jackson), que va ser televisada per a milions d'espectadors a tota Europa (al 2009 la van veure més de 122 milions de persones), i on va irrompre durant l'actuació del representant espanyol Daniel Diges. Com podreu veure al vídeo, l'artista va fer mostra d'una gran professionalitat i va seguir la seva actuació com si res, tot i que al final li van deixar tornar a actuar en compensació, després d'aconseguir la 15ª posició.


Fricoleg 12 al mig 2
Spain: Ten points!

A aquesta afició a fer "aparicions estel·lars" se li denomina "streaking". El significat real prové de córrer despullat (o treient-se la roba durant l'acció) a llocs o actes públics, però sobretot en esdeveniments esportius, com a manifestació o reivindicació d'alguna cosa, per això es busca sempre el màxim de notorietat. Ja fa bastants anys que es fa i, de fet, en Jimmy fa prop de 10 anys que ho practica, fet que el converteix en tot un veterà de "saltar". Els més famosos streakers són d'origen britànic, com ara Mark Roberts, original de Liverpool, que fins i tot ha aparegut a un Barça-Madrid amb l'expressió "Galactic Ass" (no necessita traducció) escrita a la seva esquena.


Fricoleg 12 al mig 3
El proper fitxatge d'en Florentino?


I si tot això us ha semblat poc, també teniu la possibilitat de veure la pel·lícula/documental 'Jump!' que parla sobre els més famosos streakers, entre els que també apareix el nostre representant català Jimmy Jump. Així que ja sabeu amics normals, si voleu reivindicar quelcom i que us facin cas i que us creïn milers de pàgines al Facebook, només heu de "saltar".


El trailer de la pel·lícula sobre els streakers més famosos


2 comentaris:

Anònim ha dit...

només una correcció, si em permeteu: "fer l'orni" és el mateix que "fer-se el longui" (fer com si no sentissis res).
em sembla que volíeu dir una altra cosa.

Christian ha dit...

Aquest "redactor" no ha fet l'orni i ho ha canviat, error meu que ho feia servir en un mal contexte. Ara ja ho sé. Merci per la correcció :)