18 de juny 2010

CÁLIDO HOME I SENYORS TRANQUIL, UNA NOVA ONADA FOLK


Els Països Catalans són terra de folk. Per tant no ens agafa de nou que ens vagin arribant onades de noves bandes que han begut del vell folk català i la cançó d'autor (Grup de Folk, Xesco Boix, Raimon, Ovidi...) ho han complementat amb els clàssics (Dylan, Phil Ocs) i ho han acabat amanint tot plegat amb les noves referències de la música indie moderna i més experimental. Així doncs, bandes com El Petit de Cal Eril o els Anímic han fet el viatge cap a l'experimentació de base folk i altres com La Brigada han afegit aquestes arrels a la seva, quasi innata, cultura pop. La darrera, i penúltima, onada folk al Principat s'abraça als paràmetres clàssics i ens arriba en forma de bandes com Cálida Home i Senyor Tranquil.

Cálido Home resideixen a Sabadell, però venen de Sant Quirze i Capellades. Ens trobem davant d'un duet noia/noi de guitarres acústiques al servei de la veu. Nuesa folk en forma d'una estupenda maqueta que esperem que ens arribi aviat però que ja hem pogut gaudir d'un avançament al seu myspace. Amb pocs concerts a les seves esquenes (entre ells un Heliogàbal i el Lemon de l'any passat), l'Anna (Hens) i l'Eduard (Adup) complementen veus a la perfecció i ens endinse'n al seu imaginari d'infraproducció. Una de les nostres apostes per aquest any i que podreu veure a l'Embassa't de Sabadell, acompanyant a bandes com Mazoni o These New Puritants. Per cert, ens expliquen que versionen als Pixies als seus directes.

Si trobar informació sobre Cálido Home a la xarxa és pràcticament impossible, sobre els barcelonins Senyors Tranquil cada dia van apareixen més entrades virtuals. Estranyament hypejats pels madrilenys de Jenesaispop, en David Amills i Gad Sans han començat a aparèixer abans als mitjans de les espanyes que a casa seva. En qualsevol cas, els Senyors Tranquil ja es troben fent un tour de mitjans presentant el seu primer disc, Tenir-ho tot (Música Global, 10). Malgrat la seva discogràfica els catalogui com a World Músic (WTF?), els Senyors Tranquil són una parella d'intercanvi de veus i cors a dues guitarres. Sorprenentment semblants als Kings of Convenience (pre-darrer disc) i de retruc, es clar, als Simon & Gartkunkel, per força han de ser una de les revelacions de l'estiu. El disc, que ha produït el Pau Vallvé (U_mä, Estanislau Verdet, Maria Coma) porta el clip de “Indis i Cowboys” com a carta de presentació.4 comentaris:

Ignasi ha dit...

Ei! M'encanta la cançó del vídeo!
Però es veu tallat per la part dreta, crec que l'heu posat més gros que el que permet la columna general.

Christian ha dit...

Arreglat. Gràcies!!

Anònim ha dit...

m'encanta l'etiqueta world music, s'està perdent.

Anònim ha dit...

No home, no. La discográfica es diu "Música Global", deu ser això, no?