29 de juny 2010

77 BOADRUM DE BOREDOMS EN DVDEl 7 del 7 del 07 el grup japonès Boredoms va fer una performance a NYC que consistia en 77 (sí, setanta-set) bateries disposades en forma d'espiral tocant alhora. A aquest pollastre el varen anomenar 77BoaDrum. Un any, un mes i un dia després (el 8 del 8 del 08) varen fer el 88 BoaDrum. El pròxim 7 de setembre sortirà a la venda el DVD del 77 BoaDrum. Us poso un vídeo per a què us en feu una idea.

Boredoms és un grup experimental noise rock capitanejat per Yamantaka Eye, que es va formar oficialment al 1986 i és dels més influents de les dues últimes décades en el món artístic sonor i experimental.

Com a anècdota de fins on ha arribat la seva popularitat, es diu que el mític àlbum Yoshimi Battles The Pink Robots dels Flaming Lips és en honor a la baterista de Boredoms, la grandiosa Yoshimi P-We (qui per cert, té un grup amb la mateixa Kim Gordon de Sonic Youth, Free Kitten). O com Matt Groening (el dels Simpsons) va triar Boredoms, entre d'altres, pel cartell de l'ATP del qual va ser el comissari.Però bé, parlar de Boredoms i sobretot de la Yoshimi i en Yamantaka Eye ens podria portar posts i posts. Aquí i ara parlem dels BoaDrums. A la performance, que per més inri va començar a les 7:07, hi havia bateristes de tots colors, com per exemple Andrew W.K., Brian Chippendale de Lightning Bolt o Lizzi Bougatsos de Gang Gang Dance, a part de molts altres. Com no, la Yoshimi era a la bateria número u, on començava la gresca.No ho puc confirmar, però tant la dispoció espacial com el fet d'anar-se passant la música de bateria en bateria, guardava alguna relació amb algun tipus de mitologia o creença espiritual que recordava bastant el saber fer dels japonesos. Ara, com dic, el 7 de setembre, sortirà la versió americana i japonesa del DVD que contindrà material inèdit més part del penjat a la xarxa a pàgines com youtube.

Esperem que Thill Jockey, discogràfica que l'editarà, no trigui molt a fer la versió PAL pels europeus.