29 de juny 2010

12 NOMS MÉS PEL TANNED TIN


Després de l'anunci de les dates, preus, i dels tres primers noms el Tanned Tin dona, per fi, 12 noms nous. Entre molt desconegut hi ha un parell de renom. De renom al nivell Tanned Tin, dels alternatius de veritat. Són Thurston Moore i Xiu Xiu.

A falta de poc més d'una setmana per a que apugin els preus de les entrades pel festival castellonenc, i a través del blog d'acuarela es donen a conèixer les noves confirmacions.

Faig un llistat poc descriptiu degut a que la majoria de grups és el primer cop que els sento nombrar. De fet, aquest és un dels punts forts del festival, en que a més, degut a que no hi ha més d'un escenari a l'hora, hom pot deixar-se la planificació per altres esdeveniments.

Ulan Bator (Francia): rock experimental amb actitud post hardcore.

Thurston Moore (USA): L'any passat es va caure del cartell, però aquest cop és el de debo. El cantant i compositor de Sonick Youthoferirà dos concerts, un amb la seva guitarra de 12 (dotze) cordes basat en un repertori més clàssic i un altre que ell mateix defineix com “electric guitar Noise”.

Arthur and Yu (USA): El duet indie-folk de Seattle que se les promet.

Nick Garrie (UK).

Xiu Xiu (USA): Jamie Stewart ja va estar l'any passat a la sala Opal del Tanned Tin. Però aquest any ve amb tota la banda per tornar a demostrar que és un dels millors grups actuals, dels que marcaran història. Xiu Xiu sempre seran benvinguts.

Shogun Kunitori (Finlandia): Quartet finlandès de psych-folk, kraut, electrònica i sorolls varis.

The Bitter Springs (UK): Els comparen amb The Go-Betweens o The Triffids així que haurem d'estar atents.

Hoquets (Bélgica): Instruments home made, utensilis de cuina i eines en desus, experimentació de la bona.

Vic Godard and Subway Sect (UK): Engendrats al bressol del punk al 76 sondels punk rockers més avançats de la classe.

Huntsville (Noruega): Culpables d'etiquetes com “Americana de drones abstractes” o “country yoga”, barrejen rock, sorolls, country, jazz e improvisació electroacústica.

Terry Lee Hale (USA).

Isnaj Dui (UK): Entre la composició moderna i l'experimentació barrejant instruments clàssics i electrònics.