12 de maig 2010

POWER BALANCE: MIRACLE O TIMO?

Fricoleg 9 big

Paradoxalment, la pregunta més assenyada seria: existeixen els miracles? I tot i així, segurament estaríem davant d'un altre debat, però amb un vençedor bastant més clar. No volem influir en l'opinió de ningú, però sí que volem aportar dades perquè us pogueu crear les vostres pròpies i genuïnes idees. Descobrim els "secrets" de les famoses polseres Power Balance i d'altres productes "miraculosos". Tot, després de l'hipersalt.

Encara no has sentit parlar de les famoses polseres Power Balance? Doncs et podem dir que aquest "enginy" es un petit braçalet de plàstic i disponible en diferents colors per encara ser més atractiu. Però el que la fa diferent de la resta és que té uns hologrames que estan imbuïts amb freqüències (?!) que reaccionen de manera positiva amb el camp d'energies naturals del cos i t'ajuden a millorar el teu equilibri, la teva força i la teva flexibilitat.

Aquesta és l'explicació, cal afegir que gens científica, que milions de persones han donat per bona i que ha fet que la gent es llencés als diferents comerços per obtenir tan preuat i poderós producte. Però molts estaments, en defensa dels drets dels consumidors, ja estan movent fitxa per portar als beneficiaris dels guanys d'aquest boom comercial davant del jutge, acusats d'enganyar a la gent per incompliment de diverses lleis, entre les quals destaquem la de fer servir a famosos per fer anuncis exaltant els beneficis de l'article miraculós, com ara Cristiano Ronaldo i Guti, Severiano Ballesteros, els jugadors de la NBA Steve Nash i Shaquile O'Neal o la nadadora de sincronitzada Gemma Mengual, entre d'altres.

Fricoleg 9 almig
Alguns famosos presentant la botiga a Barcelona


Està clar que aquest no és el producte que més controvèrsia ha creat en els últims mesos, n'hi ha més. Sense anar més lluny, el producte que coneixem com Actimel de Danone ha deixat de dir que és "saludable", tot esperant que l'Agència Europea de Seguretat Alimentària es pronuncïi sobre el tema perquè semblaria que realment no ho són gens de saludables. La raó sembla ser que, a més de no estar científicament provats els seus beneficis, per poder aconseguir el que anunciaven, ens hauríem de beure 50.000 ampolletes al dia. Cosa que no ho és gens de saludable.

Un altre producte amb possibles efectes positius és el Brain Training, el mundialment famós joc de Nintendo que finalment s'ha acabat transformant en nissaga i milionària font d'ingresos de molts altres fabricants. Un recent estudi de la Universitat de Cambridge assegura que aquest joc no produeix cap efecte sobre el cervell, més enllà del que aconseguiria un crucigrama o una sopa de lletres.

També podríem parlar del cas Baby Einstein, que finalment va resultar ser un altre fiasco, i que va acabar amb l'empresa Disney tornant els diners a tots els que van adquirir el seu producte, ja que un altre estudi, però aquesta vegada de Harvard, demostrava que no era tan educatiu com pretenia i anunciava ser. Però el que ara volem realment és llegir la teva opinió. Ja tens la teva Power Balance?

2 comentaris:

Pablo Motos ha dit...

Yo llevo la mía. Hasta en el programa

ZuhaitzV ha dit...

És una llàstima que Catalunya hagi perdut el lideratge mundial de joies magnètiques miraculoses.

I sinó busceu a l'hemeroteca de la Vanguardia, cap al 1970, per la Cruz Magnética Vitafor, o la Cruz Magnética del Capitán Pedro.

Eren temps en que nosaltres lideravem el timo magnètic... ai! quins temps aquells! I pensar que un periodista il·lustre com Soler-Serrano va donar un milió de peles a una senyora per portar la cruz Vitafor... un milió! el 1970!!

La portaven toreros i esportistes per promocionar-la. Ara tenim en CR9 i el Patxi López... com ha baixat la cosa.

Ens haurem de passar a les estampes.


Salutacions normals des de can Tomorrow Never Knows