18 de maig 2010

NOVETATS PRIMAVERA SOUND


Aprofitarem aquest post, quan només queda una setmana perquè se celebri la desena edició del Primavera Sound, per recollir totes les novetats de l'edició d'enguany. El PS arriba amb millores tecnològiques, de patrocinador i d'escenaris, a banda de, com sempre, una gran quantitat de bandes per veure en directe. Tot el que llegireu a continuació no són més que avantatges i putades ben intencionades que s'han de tenir en compte per afrontar com cal el festival i sortir victoriós del Primavera 2010.

En primer lloc el detall del canvi de patrocinador principal. Enguany el festival s'anomena San Miguel Primavera Sound deixant enrere les cerveses Damm, com ja es va (b)veure al Primavera Club.

Al recinte del Fòrum ens trobem amb diversos canvis, com per exemple el canvi de nom d'alguns dels escenaris:

El fins ara Estrella Damm passa a dir-se, òbviament, San Miguel. El que era (és) el segon escenari més gran, el que té les grades, amb el mar de fons, ara s'anomenarà Rayban, el Pitchfork segueix sent el de "les columnes" i mala acústica. L'ATP també es queda igual, a les altres grades, el de "al fondo a la derecha", com els bons vàters. El Vice sembla que es queda definitivament on l'any passat i l'Auditori passa a dir-se Rockdelux.

A tot això, s'hi ha d'afegir l'escenari Adidas, que estarà entre l'ATP i el Rayban però més tocant a mar. A més a més del ja típic Saló Myspace i de la carpa Ray-Ban Unplugged. Heus aquí un googlemaps fet per don Pulpo:


Mostra PS2010 en un mapa més gran

Aquest escenari nou, l'Adidas, serà la porta del Primavera Pro. Es tracta de l'escenari més arriscat, el de les bandes emergents i per on passaran, entre d'altres, Standstill o Za!. Adidas també patrocina el Primavera Pro, un punt de trobada pels professionals de la indústria i els mitjans de comunicació.

Tecnològicament parlant hi ha dues novetats. En realitat no ho són tant, però sí. Com ja van fer al PC 2009, s'ha creat una aplicació per l'iPhone anomenada app Primavera 1.0.8, que podeu trobar a iTunes o al web del festival. Tots els agraïments i dubtes també els podeu passar al seu creador: http://twitter.com/davidparcerisa

De manera pseudooficial, al Fòrum del Primavera s'ha originat una iniciativa cooperativa per tal de poder funcionar apurant al màxim. Davant la ignorància del que està passant a la resta d'escenaris, dels dubtes existencials de marxar a veure el final de tal o qual concert, ha sorgit la idea de compartir i informar via twitter. Tots aquells que tingueu mòbils 3G, podreu estar al corrent de l'estat de cada escenari, només caldrà buscar per hashtags i estar mínimament al corrent. Ni tant sols cal estar registrat a twitter!!

Són dos hastags, el #PS10 i el #PS10info. El primer és per a qualsevol tema general del festival, per posar-hi de tot. El segon, en canvi, és per temes importants, per a cancelacions, canvis, etcètera. El fet de ser dos hashtags diferents és perquè el segon es mantingui net i sigui així útil. Com deia, no cal tenir un compte o estar registrat a Twitter, només s'ha d'accedir aquí per veure el hashtag del #PS10 i ja està, per l'altre el teclegeu i apa.

Del fòrum del festival, també n'he tret uns excels molt preciosos/precisos que es varen crear per a ser compartits, així que aquí en podeu descarregar una mostra

Per acabar, us deixo amb unes llistes d'Spotify que m'he anat trobant, tasteu, que us ajudarà a decidir segur (o a crear nous i meravellosos dubtes).

Per dies:
Dimecres i dijous
Divendres
Dissabte
Una altra oficial

Una de tots els dies però no oficial
Una que he fet jo que és només dels tops of, canela fina!

2 comentaris:

Segundoinsomnio ha dit...

el link del viernes de spotify es una repetición del de miercoles+jueves!!

Míriam Gómez ha dit...

Olé gran article Lluís, mil gràcies, molt útil tot plegat. Sabeu què penso? Què és una putada lo de la San Miquel, no m'agrada gens!