8 de maig 2010

'LOVE ADDICTS'

Brusse és un enamorat de l'amor fins al punt de portar tres anys endinsant-se en la seva bellesa. I és que aquest artista belga defensa, a través de les seves obres, que l'amor és l'energia que mou el món i el leitmotiv de gran part de les creacions artístiques existents. Per una vegada ha canviat els llibres, on publica habitualment, per les parets de la Galeria N2, i el paper imprès per la tela. El resultat d'aquest experiment inèdit és Love addicts, una exposició no apta per a aquells que tinguin una visió escèptica de l'amor.

Què seria de la música, el cinema, la literatura o l'art sense l'amor? Per cursi que pugui semblar, Brusse no s'avergonyeix de reconèixer que aquest sentiment és el que des de sempre l'ha mogut, l'ha fet avançar, arriscar-se, créixer. Però en aquesta mostra, que podeu veure fins al 12 de juny a la cèntrica galeria barcelonina, va més enllà i presenta una barreja d'amor i de relacions humanes.

L'amor es pot sentir de moltes maneres i es presenta amb cares ben diverses: necessitat, sexe, patiment, desig, passió, intensitat, frustració... I el més curiós és que, tot i que el sentiment sigui el mateix, les conseqüències poden ser oposades, ja que en alguns casos et permetran volar i situar-te al punt més alt possible, però en altres situacions t'esclafaran i et faran tocar de peus a terra. Però la realitat és que, sigui com sigui, ens donen una raó de ser.

A més de ser dissenyador gràfic, fotògraf i d'haver realitzat diversos curtmetratges, Brusse també és l'autor del llibre Love Injections, una obra extremadament original i on, com no podia ser d'altra manera, l'amor superlatiu n'és l'eix central.

En aquesta mostra presenta una dotzena de llenços, realitzats amb tècnica mixta, amb títols tan suggerents com ara "Kiss me, love", "Seducing" o "Jonas felt love". Una oportunitat de luxe per descobrir l'obra d'aquest artista multidisciplinar que, per un cop, surt dels llibres.