12 de maig 2010

LOOP 2010Del 12 al 22 de maig a Barcelona. El FESTIVAL LOOP transforma durant 10 dies el centre de Barcelona en un gran aparador de videoart. Involucra un centenar d’espais a la ciutat (des de museus a botigues) mostrant vídeos i compta amb la participació d'artistes, comissaris internacionals, escoles, institucions, centres d’art, centres de producció, distribuïdores, universitats i un llarg etc. A més a més el festival configura un espai obert de difusió on es relacionen els agents del sector per establir lligams locals, nacionals i internacionals per trobar respostes a les seves necessitats i reflexionar sobre el videoart.

Després de la seva exitosa inauguració: “Looping Memories”, celebrada ahir a la tarda a la Fundació Suñol, el festival de videoart, que enguany celebra la seva setena edició, obre un any més les seves portes amb un programa intens que no et pots perdre. LOOP és un esdeveniment dinàmic, híbrid i obert, que s’adapta a les necessitats canviants dels diferents agents del sector. De moment s’articula en tres eixos, FESTIVAL + FIRA + FÓRUM DE DEBAT neixen simultàniament i són complementaris. Configuren un espai de difusió, reflexió i comercialització de la creació en format vídeo, on els diferents agents implicats participen activament, mostrant, veient i comercialitzant continguts reflexionant, i generant contactes i establint aliances. Cada any es desenvolupen projectes específics com el Programa Internacional d´Universitats o el Programa Internacional de Festivals. Tot i això, la fira i molt més és el que us espera al Loop d'enguany, podeu consultar el seu web per a més informació.

El programa és extens i ofereix en deu intensos dies una oportunitat única d’aprofundir o d’aproximar-se a l’estimulant territori de l’art contemporani en format vídeo, no us ho perdeu!