15 de maig 2010

ESPRIMIU LA NIT DELS MUSEUS!

Aquesta nit, entre les 19.00 i les 01.00 hores, 40 museus i centres expositius de Barcelona i l’àrea metropolitana obren les portes de manera gratuïta en la Nit dels Museus. Però més enllà de poder visitar les col·leccions i exposicions, temporals o permanents, d’aquests espais, també podreu participar en activitats especials per a l’ocasió. Després de l’hipersalt, us fem les nostres recomanacions.

Una de les propostes més sorprenents és "Congelats per l"art", una acció conjunta i simultània que es realitzarà a tots els centres des de les 00.00 a les 00.03 hores. Durant aquest lapse de tres minuts, tots els visitants dels museus es quedaran completament quiets i congelats, en un flashmob que podreu seguir en directe des del web de la Nit dels Museus, si decidiu quedar-vos a casa.

Si opteu per visitar el Museu Picasso, a partir de les 22.00 hores podreu gaudir d’una sessió de videojòqueis a càrrec de Djs contra la fam, que prometen crear un ambient màgic al Pati Finestres. A més, el grup guatemaltec Tripsounder, juntament amb el col·lectiu audiovisual RGB, generaran un món elevat, on es mapejaran els murs del pati per tal que diversos personatges, inspirats en l’obra de Picasso, els habitin.

Els que us decanteu pel Museu d’Història de Catalunya, a partir de les 19.00 hores, es faran representacions teatrals de fragments de l’obra sobre la història de Catalunya Trifulkes de la Katalana Tribu, el musical, que tindran lloc al llarg de les sales del museu.

Coincidint amb la setmana de la poesia a la ciutat, La Virreina us convida a diversos recitals poètics . És el cas de la selecció recollida sota el títol “Poetes i rambleros”, que es recitarà a les sales de l’exposició Guia secreta de la Rambla i que comptarà amb alguns dels autors i artistes que han viscut més intensament en aquesta singular avinguda barcelonina. A més, també hi haurà un espai dedicat als joves autors emergents i, a les 23.00 hores, la “micropoetessa” Ajo oferirà un recital acompanyada del grup Don Simón y Telefunken.

I l’altre gran esdeveniment que té lloc a Barcelona aquests dies, el festival Loop, també té cabuda en aquesta nit dedicada a l’art, ja que diversos espais, com ara l’Arts Santa Mònica, el Cosmocaixa, la Fundació Suñol, la Fundació Francisco Godíi o el Museu Barbier-Mueller, projectaran algunes de les creacions que participen enguany en aquest festival de videocreació.

Finalment, aquesta nit també és una bona ocasió per participar d’alguna de les visites guiades per les exposicions i col·leccions dels diferents museus. Ja ho sabeu, aquesta nit esprimiu els museus de la ciutat!

1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

Molt guai! Jo vaig anar a museu egipci i al museu de disseny!M'encanta aquesta iniciativa tot i que es col·lapsa tot una mica massa!