26 de maig 2010

DIA DE L'ORGULL FRIKI I DIA DE LA TOVALLOLA

Fricoleg 11 big


Ahir, dimarts, va ser el Dia de l'Orgull Friki. Perquè els frikis ens sentim orgullosos de ser-ho i, per cinquè any, tenim un dia per celebrar-ho tots plegats, el 25 de maig. A més, estem ben organitzats, tal com demostra la nostra pàgina web temàtica. Però aquesta no és la única celebració que va haver-hi ahir. Coincidint amb aquesta mateixa data se celebra també el Dia de la Tovallola, un homenatge literari a l'autor Douglas Adams. Però tot això t'ho expliquem millor després de l'hipersalt.

Paral·lelament a aquest dia tan especial, també se celebra el Dia de la Tovallola, un homenatge al famós llibre de Douglas Adams La guia de l'autoestopista galàctic (del que també existeix una pel·lícula, però amb no tanta fortuna). La data és senyalada perquè el 14 de maig de 2001 va morir aquest escriptor i com a homenatge li van voler dedicar aquest 25 de maig. A més, com a tribut a la seva obra, tothom qui volia havia de portar una tovallola, tal i com es convida a fer a la guia.

A dia d'avui hi ha moltes celebracions bastants frikis i una gran quantitat d'elles són en homenatge a algú o a alguna cosa, com poden ser el Dia de l'Orgull Zombie, que és un homenatge al cineasta George A. Romero, a qui es considera pare del fenòmen zombie, i que se celebra el dia del seu naixement. Altres celebracions són menys multitudinàries, però amb un nivell encara més profund de frikisme, com pot ser el Dia de parlar com Yoda que es va celebrar la setmana passada, exactament el dia 21 de maig, i que és una oda a una de les sèries de més culte de tots el temps: la Guerra de les Galàxies.


Fricoleg 11 almig2
Parlar de Catalunya tu hauràs


I tot i que enguany és la cinquena vegada que se celebra el dia de l'orgull friki a l'Estat espanyol, és una data que es porta celebrant des de fa molts més anys als EUA (hi ha algú més friki que els americans?), tot i que amb diferents dates i sota el nom de Geek Pride Festival. El tema escollit aquest any és molt adequat als dies que estem vivint, i no podia ser cap altre que les sèries de televisió, com es pot apreciar a la pàgina web oficial.

L'origen real d'aquesta celebració no està tan clar com en els altres dies frikis, però el que sí que està clar és que celebrar-ho és tot un orgull per a qualsevol que es consideri (o sigui considerat) friki. I nosaltres ens preguntem... qui no és un friki d'alguna cosa?

Fricoleg 11 almig
Frikis!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

hostia, el dia de la tovallola! aviseu abans que sempre se'm passa!