11 de maig 2010

PRIMAVERA POÈTICA

La primavera és temps de consultes i poesia a Barcelona. Volem Diagonal-Rambla o Diagonal-Boulevard? Sigui com sigui, si hi ha obres, de moment tindrem Diagonal-Poema durant un temps. De fet, la pròpia consulta podria formar part de l’àmplia programació del Barcelona Poesia , un certamen anual que des de fa més de deu anys omple la ciutat comtal de poetes i poemes. Del 13 al 19 de maig la poesia és la protagonista comtal. Per això us volem recomanar una activitat del festival per dia.

DIJOUS 13
Nit del XXVI Festival Internacional de Poesia de Barcelona
A les 21.00h al Palau de la Música (c. del Palau de la Música, 4-6)
Preu: 6€

Aquest acte és la mare dels ous del Barcelona Poesia. Aquest any destaquen la presència de la poetessa-cantant-actriu nord-americana Lydia Lunch i del pianista Carles Santos (País Valencià). A més a més, hi haurà poesia provinent d’Ucraïna, Eslovènia, Espanya i Catalunya. Els Bèstia Ferida posen la música i Cia. Playmodes les projeccions audiovisuals. Tan si sols llegir poesia com si no, aquesta és una oportunitat d’or per conèixer el que s’està fent a nivell internacional.

DIVENDRES 14
Nit de Poetry Slam: Smoke and Mirrorsi el I Campionat de Poetry Slam de Barcelona
A les 20.00h al pati del Palau de la Virreina (la Rambla, 99)
Preu: Gratuït

A una bona hora i en un bon lloc, Felix Römer dirigeix l’espectacle Smoke and Mirrors. Serà un recital rollo perfomance, barreja de poesia, teatre i música. Aquesta serà la prèvia del Primer Campionat de Poetry Slam de Barcelona. Els poetry slam són competicions poètiques molt de moda a Europa i Japó. Els slammers presenten les seves improvisacions o poemes propis davant d’un jurat. Aneu-hi, que enganxa!DISSABTE 15
Joan Margarit, David Castillo i David Mengual Trio
A les 22.00h al pati de l’Institut d’Estudis Catalans (c. del Carme, 47)
Preu: Gratuït

Aquest recital poètic, més clàssic que les altres propostes, mesclarà el jazz de David Mengual amb els poemes del clàssic Joan Margarit i del més modern David Castillo. Si t’agrada la poesia i vols evitar estridències ja saps què fer dissabte.

DIUMENGE 16
The Ugly Americans
A les 21.00h al pati del Palau de la Virreina (la Rambla, 99)
Preu: Gratuït

Diumenge és nit de poesia americana. L’esbojarrada Lydia Lunch reapareix en aquest espectacle que, a través de l’spoken word, intentarà carregar-se els tòpics idíl·lics de l’american way of life. Lunch anirà acompanyada dels poetes nord-americans Bibbe Hansen, Eugene S. Robinson i Bryan Lewis Saunders.DILLUNS 17
«Poètiques interconnectades. Dels campanars a les xarxes socials d’Internet»
A les 20.30h a la Fundació Tàpies (C. Aragó, 255)
Preu: Gratuït

Aquesta fricada pot ser interessant. Al programa en diuen “recital interactiu amb comunicació telemàtica que, a manera de trencadís audiovisual, combina les actuacions simultànies de poetes, artistes i músics, dutes a terme en diversos escenaris”. Una paranoia virtual absoluta i, per tant, digne de veure.

DIMARTS 18
Enrenou 4:Antologia invisible, d’Andreu Subirats i Noise and Poetry de Yan Jun.
A les 22.00h a l’Elèctric (trav. de Gràcia, 233)
Preu: Gratuït

Destaca Yan Jun, nascut a Lanzhou (Xina). Es veu que és un dels poetes/artistes més experimentals a la Xina. Tenint en compte que a la Xina hi ha molts xinesos, això és molt. A través de loops i feedbacks fa actes poètics basats en el noise, que no soroll. S’ha de veure, ni que sigui per flipar durant una estona.

DIMECRES 19
Joan Miquel Oliver
A les 21.00h a la Plaça del Rei
Preu: Gratuït

En Joanmi, lletrista i figura, tancarà el festival poètic amb un concert a la bucòlica Plaça del Rei. Llàstima que la seva participació en el festival no serveixi per obligar-lo a recitar algun dels seus (boníssims) poemes. En tot cas, tots els concerts d'en Joan Miquel Oliver tenen alguna cosa poètica, així que no ens queixarem. Sense dubte, una bonica cloenda al certamen.

I fins aquí. A més a més d’aquestes recomanacions hi ha un munt d'altres recitals, xerrades, tallers i sobretaules a la web del festival. No et deixis enganyar per l’aparença snob d’alguns dels assistents o per certa opacitat d’algunes propostes. Barcelona Poesia és una oportunitat gratuïta per conèixer cracs mundials de la poesia d’ara i d’abans. I només és un cop l’any. Bona i poètica primavera!

1 comentari:

mir* ha dit...

Avui a la roda de premsa del Festival de Poesia han anunciat que Carles Santos no podrà participar demà al Palau. Una llàstima!