20 d’abr. 2010

A RITME DE DOCANROL

Vilanova i la Geltrú estrena mostra de documentals. Aquesta ciutat, tocada per la gràcia de l’empenta dels vilanovins i seu d’una quantitat industrial de propostes musicals d’alt nivell, es va erigint mica en mica com la cúspide de tot un moviment cultural independent i de qualitat a Catalunya. L’últim exemple d’aquest fenomen és la celebració del DOCANROL, la I Mostra de Documentals Musicals de Vilanova i la Geltrú.

La festa de presentació es va celebrar el 16 d’abril, al Foment Vilanoví. La festa va consistir, com no podia ser d’altra manera, en un concert a càrrec de representants de l’escena vilanovina. Membres de grups com La Brigada, Tokyo Sex Destruction, 1UP o Biscuit van oferir un concert únic tocant versions inèdites de cançons relacionades amb els documentals de la mostra.

El "DOCANROL" comença a funcionar aquest divendres. Del 23 d’abril al 14 de maig es projectarà, cada divendres, un documental musical al Bosc Cinema Municipal. El preu de les entrades serà de 4€.Les sessions comencen el dia de Sant Jordi amb JOHNNY CASH AT FOLSOM PRISON, un documental sobre el llegendari concert que Cash va fer a la presó de Folsom. Segueix amb DUB ECHOES, treball sobre l’origen i desenvolupament de la música dub jamaicana i la seva influència en el hip hop i la música electrònica. El 7 de maig, es podrà veure OZAWA, un documental sobre la vida de l’excèntric director japonès de la Boston Symphony Orchestra, Seiji Ozawa. Tancarà les sessions, LET’S GET LOST, un documental del 1988 sobre la vida del trompetista i cantant del West Coast Cool Jazz, Chet Baker.

Els documentals aniran acompanyats de la projecció d’alguns videoclips de les bandes locals Biscuit, Random Feelings, The Bongo Experience, Gentle Music Men i La Brigada.

Consulteu el Facebook, el Twitter o el Youtube del DOCANROL!