7 d’abr. 2010

IPAD: NECESSITAT O LUXE?

Fricoleg 4 big

Està clar que una pregunta així es respon per sí mateixa o així ho podria fer qualsevol persona amb dos dits de front. Però veient les xifres que mou el gegant americà de la poma mastegada, que en el dia del llançament d'aquest nou producte va vendre 300.000 unitats només als EUA (primer país on es comercialitza) i en un sol dia, un es pregunta si realment no estaran aconseguint crear una necessitat on abans no existia. Però saps què és i què fa? Nosaltres sí.

Apple, el rei del marketing, gran creador d'expectatives i gurús de la tecnologia, la torna a liar treient un producte que arriba entre polèmica i admiració: l'iPad. I molta gent es pregunta què és i per què serveix. I nosaltres responem: realment ha de ser quelcom útil? Podríem dir que és un iPhone en format més gran (pantalla LED de casi 10 polzades) ,que ens permetrà, en la seva primera versió, navegar per internet, veure fotos i vídeos, enviar i llegir correus electrònics, escriure notes, contactes i organitzar-te l'agenda, o inclús veure i crear documents i presentacions, sense comptar amb totes les aplicacions (útils i no tan útils) que han d'arribar a través de la seva app store perquè no es quedi "només" en això.

Però el gegant americà, amb seu a Cupertino (Califòrnia), el que millor fa és crear tot l'ambient que envolta cadascun dels seus llançaments, i amb aquest producte no han estat menys. Milers i milers de persones han fet cues d'hores per aconseguir una unitat de tan preuat gadget, un negoci ben rodó. I si a tot això li afegim tots els accessoris que han d'arribar o que ja es poden comprar i els dòlars que treu Apple en concepte de Royalties, fan que el que molts experts veuen com a un producte inacabat o amb molt poca utilitat es converteixi en tot un èxit.

Fricoleg 4 al mig
Un exemple d'ús "pràctic"


I a més, pels més outsiders, ja està disponible el jailbreak (pels mortals, la possibilitat de poder afegir aplicacions de pagament de forma gratuïta entre d'altres funcions) per poder fer el que volguem amb el nostre nou caprici.

Així que ja saps, si encara no has reservat el teu a la teva botiga de sempre, corre i fes-ho, si et deixen, perquè els rumors apunten que aquí arribarà a finals de mes, però vindran molt poquets.

4 comentaris:

Albert Lloreta ha dit...

vaja, pel que dius ho trobo un enganya rics... és el típic aparell que utilitzes els dos primers mesos i després es queda per sempre a la vora del vàter o al costat del llit...

Tampoc acabo d'entendre la dèria aquesta que tenen alguns americans que al dia després que surti un producte d'Apple es fan un vídeo destruint-lo i el pugen al youtube...

Marc ha dit...

Comento, pero vaig off topic: Dubto que mai podem fer servir l'aplicació pràctica de l'ipad que mostreu. Pandora es millor que spotify, pero no crec que arribi mai aqui. Ja van bloquejar la versió gratuïta.

Comento, pero ara on topic: Ipad és un reader/browser de puta mare. Fora d'això, crec que serà un bluff. Molt bonic, preciós i "imprescindible" tenir-lo. Jo no me'l compraré.

Christian ha dit...

L'aplicació pràctica no era per l'aplicació com a definició de programa per l'iPad sinò per l'ús que se li dóna a dintre del cotxe :)
Però gràcies per l'aclariment. Pandora estava molt bé fins que el van treure d'Europa :(

Anònim ha dit...

Em remeto a ...
http://www.bbspot.com/News/2010/03/should-i-buy-an-ipad.html

Com deia aquell...."No hasé falta dicir nada más"