12 d’abr. 2010

GOSPEED YOU! BLACK EMPEROR TORNEN


Tothom els donava per morts, però no. La banda canadenca Godspeed You! Black Emperor torna a la càrrega, a mitges tintes, però a la càrrega, i tot gràcies a la confirmació de què estaran al prestigiós festival ATP.
Parlar de GY!BE és parlar de post rock en majúscules, però no només això. La seva vida (conducta) és peculiar (no, no vull dir estranya). No concedeixen entrevistes, no tenen fotos promocionals. Recullen de qualsevol manera la part més física de la música i, òbviament, la comercialitat del producte, "Recordo ser molt feliç intentant interpretar discs de la meva adolescència, quan no hi havia tanta informació, només una foto del grup a la contraportada potser, una fulla amb les lletres, el que fos que hi hagés a la portada, això era tot.".

Somiadors i anarquistes. Post rock amb discursos de captaires o pròpis i amb contraportades com la del Yanki U.X.O., en què hi ha una relació de les principals discogràfiques amb el complexe industrial-militar.
Un grup que ha maleït internet per la desvirtuació de la música fins a l'extrem que n'hi donen la culpa de l'estat del seu grup, tot i això, ha estat a través d'aquest mitjà que han publicat una carta (al seu web) que no està ni tan sols picada: un text mecanografiat, emmarcat i en jpg. Allà hi diu que faran de curators i que tocaran per l'ATP UK (Nightmare Before Christmas, al desembre), un grapat de concerts anglesos i europeus i nou concerts a ciutats americanes. A part d'avisar que no faran res més que això, no garanteixen ni respondre els e-mails ni faran entrevistes.

Amb tot el respecte i estima, doncs, desitgem i esperem que un d'aquest grapat de concerts europeus sigui a Barcelona.


La carta