21 d’abr. 2010

UN SANT JORDI ESPECIAL PER TOTSAprofitant l'avinentesa de la Diada de Sant Jordi, un dels nostres dies preferits de l'any amb diferència, tot seguit us proposem diverses activitats culturals que es duen a terme els propers dies 22, 23 i 24 d'abril. Som-hi!

DIMECRES 21 ABRIL:

Inauguració LA RAMBLA. IN / OUT. BARCELONA.
Jordi Bernadó i Massimo Vitali. Arts Santa Mònica.

LA RAMBLA és un projecte fotogràfic sorgit de la col·laboració entre dos prestigiosos fotògrafs contemporanis, Jordi Bernadó i l’italià Massimo Vitali. L'exposició pretén fer un retrat de la Barcelona actual a través d’un dels espais públics més emblemàtics de la ciutat, la Rambla. Cada fotògraf presenta la seva visió peculiar de la Rambla, i en conjunt les fotografies redescobreixen dues cares, dos perfils, que són, en definitiva, dues maneres de mirar.

DIJOUS 22 D'ABRIL

Arts Libris. Fins al 25 d'abril.Arts Santa Mònica.

Arts Libris és un punt de trobada per a professionals i curiosos, amb petites exposicions, taules rodones, conferències, tallers i presentacions de llibres. El llibre d'autor té multitud de facetes, possibilitats i resultats, però hi ha una sèrie de valors que els agrupen. Entendre el llibre com una peça d'art o d'experimentació gràfica, la cura en les edicions, l'elecció de papers, enquadernats, etc.

Durant aquests quatre dies a Arts Libris s’apleguen: 65 expositors, 11 presentacions, taules rodones, 3 expositors, 4 tallers familiars.

Protomembrana
Del 22 al 24 d'abril a les 21 hores, diumenge 25 a les 20 hores a l'Antic Teatre.

Protomembrana és una lliçó teòrica sobre la Sistematúrgia, que literalment significa dramatúrgia dels sistemes computacionals. La performance utilitza, a més de la narració verbal, l’animació gràfica, la música i la il·luminació. Tots aquests elements escènics són tractats com a elements interactius controlats mitjançant diverses interfícies. L’acció es desenvolupa en una gran pantalla, davant la qual se situa Marcel·lí vestit amb un dreskeleton, al costat d’una taula de control amb diversos ordinadors. Aquesta història interactiva utilitza altres dispositius, com una càmera/pistola que permet capturar el rostre de diversos voluntaris del públic i introduir-los en la performance com a protagonistes de posteriors animacions. Aquest tipus de dispositiu trasllada, en determinats moments, la performance Protomembrana als subgèneres de la hipnosi o la màgia.

El Museu Marítim de Barcelona presenta la novel·la Rapsodia Gourmet de Muriel Barbery, que tindrà lloc a les 19.00 hores, a la sala d'actes del Museu. A l'acte de presentació hi assitiran l'autora de l'obra i el xef Santi Santamaria.

DIVENDRES 23 ABRIL

Sessió de contacontes. Museu Marítim de Barcelona

De 10 a 11 hores, al Jardí del Rei Sirenes, descobrireu dracs, serps i altres personatges fantàstics en perill d’extinció, a càrrec de Susana Tornero. Una activitat per a petits i grans.

Dispositiu Lem de primavera
Organitzat per Gràcia Territori Sonor, el Dispositiu Lem de primavera ofereix la possibilitat de descobrir laboratoris sonors deslateralitzats, escamots musicals en què la distinció entre sonoritat creativa i sonoritat accidental, i entre instrument i objecte, s'esborra per construir universos sonors a cavall del somni i la realitat.
A les 21 hores: Cabo San Roque
Auditori MACBA. Preu: 6 euros. Amics del MACBA: gratuït. Aforament limitat

A més a més de tot això, durant la diada de Sant Jordi, les llibreries La Central presenten una selecció de llibres d'assaig del MACBA amb un 5% de descompte. Així mateix, del 19 al 24 d'abril els catàlegs Galeria Cadaqués. Obres de la col·lecció Bombelli, Palazuelo. Proceso de trabajo i Gego. Defying Structures es venen a un preu especial de 15 euros.
També trobareu descomptes especials en llibres a l'FNAC.

I a la nit Quimi Portet al Palau de la Música Catalana a les 21.30 h.

DISSABTE 24 ABRIL
MACBA en família: "Petites històries del cinema. ¡Eureka! Ciència en moviment"
Aquest programa del cicle Petites històries del cinema es pregunta sobre la visió de la ciència dels creadors audiovisuals i proposa algunes peces de divulgació o de treball científic que, al marge de la seva intenció original, resulten atractives en el context de la creació.

Lletres al Camp
Un any més l’acció Lletres, al camp!”, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació FCBarcelona aproparà el món cultural i esportiu amb la presència d'onze escriptors a la Llotja del Camp Nou dissabte 24 d’abril, en el partit contra el Xeres.

I mentrestant a Madrid, celebren la setmana de la cultura catalana.

Hi ha moltes més coses, no dubteu en proposar-nos-les!

2 comentaris:

Lluís Huedo ha dit...

M'apunto lo de Protomembrana té molt bona pinta.

Afegir, que tot i no tenir-hi relació, hi ha "Electronica en Abril" a l'Espai Caja Madrid de Plaça Catalunya. Mooolt interssant!! Comença demà i acava dissabte!

Míriam Gómez ha dit...

A mi tmb em tira força Protomembrana i he d'afegir que tmb estaria bé anar a CONTES DE CINTURA... EN AVALL, una iniciativa de l'espai Roca Umbert, però és a Granollers, us deixo el link per si algú li interessa: http://www.rocaumbert.cat/circular.php?id=775