28 d’abr. 2010

ENABLERS I PICORE EN CONCERT


Tornen Enablers quasi tres anys després de passar per Catalunya. Parlem d'una banda que són rock o post algo a mig camí entre el post rock i el post hardcore, però amb un poeta al cap davant. Por ahí diuen que són tres músics poetes i un poeta músic, potser no n'hi ha per tant, però el seu directe és descomunal.

Serà el quart cop que trepitgin terres catalanes i a cada passa s'han endut nous adeptes i és que una banda amb un membre de june of 44, un altre de swans i en Pete Simonelli recitant amb la veu tan profunda i forta que el caracteritza és tota una experiencia.

Cert, és poesía americana, o sigui, en anglès, i una sala de concerts amb amplificadors pel mig (sobretot tractant-se de sidecar) no és el millor lloc per entendre i compendre la textures i continguts de les lletres. Però això no resta ni un gram d'intensitat o fascinació, en Pete és més que un poeta, és un orador, i com a tal, transmet cada textura i sentiment de cada una de les consonants i vocals amb tot el seu cos. Dins la rigidesa que el domina té una gesticulació i una presentació del verb insultantment acaparadora, entre ensimismadora i bofetada. Sí, tal qual, amb tota la antagonia.


És un d'aquells grups que quan se separin es dirà que eren un grup de culte, però ara teniu la oportunitat de veure'ls amb els vostres propis ulls, veure la màgia i l'experiència que proposen. De debò, publicitat a part, aprofiteu que vénen per assistir-hi. Va, que els d'Atzavara l'han posat a 10 mísers eurus (8 anticipada).

Joder, tanta liada i no diré la puta data: el 5 de maig a, com ja he dit, la sala Sidecar.

A tot això, els acompanyaran els Picore, una de les millors, sinó la millor, bandes saragossanes, com a la resta de la gira per la península. Gran oportunitat!

La fotografia és de Ojos Cromáticos, a qui hem retocat i modificat la imatge original, fet pel que baixem el cap i demanem perdó