28 d’abr. 2010

EL CONVIDAT IMPOSSIBLE #04 - MIGUEL NOGUERA


Sí, podríem dir-ne humorista. Ara ja fa unes setmanes varem entrevistar en Miguel Noguera i podem assegurar que és el convidat més impossible que hem tingut. Afirma que es pot fer humor d'aixafar un nadó i ens explica dos referents seus: un còmic d'ultraviolència i un professor d'anglès que surt a televisió. Li agrada fer bromes de merda, de nens, d'avis, de carn i, per a qui no el conegui, us recomanem una ullada ràpida a algun Ultrashow que estigui online abans de l'entrevista.

És nascut a Canàries, va residir a ses illes i va acabar a Barcelona estudiant Belles Arts. Un cop acabada la carrera segueix aquí, no sabem perquè. Ja fa uns anys fa un espectacle, un show, un un. Un algo. Els inicis són turbulents, però actualment té un dels espectacles més avanguardistes, tot i fer gràcia.

Els sevillans Pony Bravo ja ens parlaven de la intel·ligència a l'humor, en què sense nombrar-ho se'n podia extreure la infravaloració de tot allò que fa riure fent que es quedi en simple entreteniment. Aquí tenim un cas (un altre) en el qual l'humor només és un mitjà per arribar a algun lloc, a l'absurd segurament. Però no a l'absurd tipus Muchachada Nui, no, sinó a l'absurd que existeix i que ningú s'atreveix a pensar, a una realitat paral·lela que només està a uns mil·límetres del nostre pla estandaritzat, homogeneïtzat i educat.

Sense més dilacions passem la veu a en Miguel Noguera, tot recordant-vos que per entendre'l de debò primer seria interessant que veiéssiu un dels seus Ultrashows i/o us passéssiu el seu blog.