14 d’abr. 2010

CICLE PETER WATKINS AL MACBA

El polèmic cineasta britànic Peter Watkins és l’objecte d’una retrospectiva que revisa la seva contribució al cinema contemporani com a pioner del docudrama i el fals documental. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona és el responsable d’aquesta retrospectiva i ens ofereix la possibilitat de veure una obra de Watkins cada dimecres a les 19.00 hores.

El MACBA inicia avui dimecres el cicle d'homenatge a Peter Watkins, la pel·lícula de partida és Privilege (1966). Amb aquest cicle es vol plasmar la preocupació del cineasta pel documental històric, obres protagonitzades en la seva majoria per actors no professionals, en transposicions de l'estil visual del periodisme televisiu, que descobreixen el caràcter mític de la seva suposada objectivitat o en ficcions futuristes. En actiu al cinema i a la televisió des dels 50 fins a finals dels 90, Watkins ha mostrat una preocupació constant per repensar el paper del públic i per alliberar-lo de les estructures preestablertes. El cicle Watkins ofereix tot un catàleg d'estratègies per a subvertir el paper del cinema i la televisió, convertint-los en instruments de resistència.

Dimecres 14 d'abril: Privilege (1966)
Dimecres 21 d'abril: The Diary of an Unknown Soldier (1959) i Culloden (1964). Amb la presència de Deimantas Narkevicius, comissari del cicle.

Lloc: Auditori MACBA.
Preu: 2 euros.
Amics del MACBA: gratuït.
Aforament limitat
Podeu consultar més informació sobre el cicle i les pel·lícules aquí.