28 d’abr. 2010

CHATROULETTE: VIDEOCONFERÈNCIA I RULETES RUSSES

Fricoleg 7 big

No us penseu que avui parlem de cap estri que vingui de l'Estepa, no. Això del Chatroulette és una petita revolució en format 2.0 però que fent poc soroll s'està convertint en el lloc de trobada de milers d'internautes que busquen diversió o alguna cosa més... Tot això, després de l'hipersalt.

Tot va començar amb IRC i la seva nova forma de comunicació. Després la tecnologia ens va portar el Messenger. Però la proliferació de les noves tecnologies va fer aparèixer tots els sistemes d'interrelacions personals com poden ser Facebook, Twitter o projectes a mig fer, com ara Wave i Buzz del gegant Google. I quan sembla que ja no es pot inventar res més, un nou fenomen apareix per la xarxa: Chatroulette.

Però què és? Com funciona? És divertit o simplement un hype que acabarà desapareixent en pocs mesos?

Chatroulette, hospedat sobre una senzilla pàgina web i sense cap parafernàlia, no és més que un xat amb càmera web (també conegut com videoconferència) però amb la particularitat que el teu "company/a" pot ser qualsevol dels milers d'usuaris que hi hagi connectats en aquell precís moment, sigui d'on sigui. I si no ens agrada la nostra nova companyia, fent un simple clic passarem en pocs segons a buscar-ne una de nova. Així de fàcil.

L'ideòleg d'aquesta pàgina és un noi rus que ja deu tenir prop de 18 anys i que, segurament, al novembre de l'any passat no s'hagués imaginat que ara mateix comptaria per mil·lions el nombre d'usuaris. Tot patrocinat simplement per un anunciant de contactes a través d'Internet.

El secret del seu èxit està en què pots seguir sent una persona anònima a la mateixa vegada que veus a altres persones i et veuen (o no, sempre pots tapar la càmera o fer servir emuladors de webcam, com fan molts usuaris). Però altres motius de la seva extensió per tota la xarxa de manera tan exponencial és que cada vegada hi apareixen més personatges carismàtics, o els hi surten còpies en versió d'eminència, o també s'hi poden trobar famosos o, fins i tot, es parla del fenomen en conegudíssimes sèries de televisió com podem veure al següent vídeo.


Paròdia del Chatroulette a South Park


Cal advertir, sobretot si encara no heu vist el vídeo, que tot i que la realitat no sigui tan exagerada, és bastant probable que us trobeu amb un dels vessants més foscos del gènere masculí. Però també podeu passar unes estones molt i molt divertides i qui sap si no trobareu a algú realment interessant?