2 d’abr. 2010

CHAIN AND THE GANG DE L'IAN SVENONIUS A BARCELONA


El controvertit Ian Svenonius torna a visitar-nos, aquest cop per presentar el seu nou grup: Chain and the Gang. Això serà el proper 8 d'abril a les 21.30 hores i per 10 eurus (anticipades aquí) a la barcelonina sala Sidecar. Els teloners: Furguson, que també ho van ser a l'última visita de l'Svenonius, juntament amb The Publicists (qui no és altre que Sebastian Thomson, bateria dels Trans Am). Pels que recordin aquell concert, va ser quan va tenir lloc la ja mítica esparrecada de pantalons amb els seus peculiars moviments.

Svenonius és qui hi havia darrera de bandes com Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War o del televisiu programa Soft Focus, així com de Chain and the Gang.

El primer disc de Chain and the Gang, Down With Liberty... Up With Chains! (K Records 2009) sona a retroballa, a disc perdut dins d'una d'aquelles bosses de paper marró, una d'aquelles dels súpers americans, a un garatge, més específicament darrera d'una màquina de gimnàs en desús d'un de Wall Street, que de jove va anar a Woodstock. Soul rock àcid molt baix amb les peculiars veus que ja feia a, per exemple, Nation of Ulysses, però menys estrident, o menys sexual. Menys cridanera i espasmòdica, en definitiva.

L'Ian sembla que sigui algú que tenia força, algú amb el carisma perdut. Doncs no, ell no l'ha perdut, els altres hem canviat la concepció de carisma i ell encara creu en el seu present, i mentres ell hi cregui serà veritat.

En aquest vídeo podeu veure el carisma, el seu ritme i inclús podreu escoltar com sona un directe.I no feu el pallús, no us perdeu els teloners, que llavors us sabrà greu! Sinó, mireu la videocrònica de l'últim concert de Furguson a Barcelona: