3 d’abr. 2010

CARTELLERA


Els cinemes es freguen les mans, estem de setmana santa, o el que és el mateix molt temps lliure per veure pel·lícules. Llàstima que les estrenes d'aquesta setmana siguin força fluixes, ens trobem amb la setmana dramàtica, doncs fins a quatre (Lourdes, Remember Me, Un lugar lejano i la més interessant Fireflies in the Garden) són les propostes que veuen d'aquest gènere. A part, d'Alemanya ens arriba una simpàtica comèdia, Soul Kitchen, també tenim un documental, Anclados, que tracta sobre mariners de l'antiga unió Soviètica que viuen a Las Palmas, i un film pels més petits amb record a Mary Poppins, Nanny McPhee and the Big Bang. Per acabar, com no podia ser d'un altre manera, el super-taquillazo de les vacances, Clash of the Titans, una pel·lícula d'efectes especials amb actors coneguts, una trama horrible i uns diàlegs pitjors. Penitència i a plorar molt.


Un lugar lejano
Gènere: Drama
Director: José Ramón Novoa
Guió: Fernando Butazzoni, José Ramón Novoa
Actors: Erich Wildpret, Tristán Ulloa, Marcela Kloosterboer
País: Argentina/Espanya/Venezuela
Argument: Un fotògraf d'èxit descobreix que pateix una malaltia terminal, llavors reflexiona i veu que la seva vida està buida. Obsessionat amb una foto que encara no ha fet viatja a la Patagònia per buscar la instantània i a si mateix.
Tràiler


Anclados
Gènere: Documental
Director: Carlota Nelson
Guió: Carlota Nelson
País: Espanya
Argument: Documental que ens ensenya la vida de cinc mariners de l'antiga Unió Soviètica, que van quedar-se amarrats a Las Palmas i van haver de refer les seves vides. En un seguiment de tres anys veurem com els mariners expliquen les seves vivències i la seva lluita.


Clash of the Titans
Gènere: Acció, Aventures
Director: Louis Leterrier
Guió: Lawrence Kasdan, Travis Beacham
Actors: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Danny Huston, Gemma Arterton
País: Estats Units
Argument: Perseo decideix plantar cara als deus i alliberar als homes de la seva tirania, enfrontant-se a tot tipus de sers mitològics en el seu camí cap a la llibertat.
Tràiler


Fireflies in the Garden
Gènere: Melodrama
Director: Dennis Lee
Guió: Dennis Lee
Actors: Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss
País: Estats Units
Argument: Un accident desmunta les estructures d'una família perfecta, tot comença a trontollar i apareixen els secrets i conflictes callats durant anys.
Tràiler


Soul Kitchen
Gènere: Comèdia
Director: Fatih Akin
Guió: Fatih Akin, Adam Bousdoukos
País: Alemanya
Argument: Zinos és el propietari d'un restaurant i està de mala sort. La seva novia es marxa per feina a Xanghai, té una hernia discal, un germà delinqüent en llibertat parcial i els seus clients habituals l'han abandonat per culpa del nou cuiner. Molts fronts oberts.
Tràiler


Remember Me
Gènere: Drama, Romàntica
Director: Allen Coulter
Guió: Will Fetters
Actors: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan, Chris Cooper, Lena Olin
País: Estats Units
Argument: Un dels fills d'una família es suïcida, l'altre fill intenta sobreviure fins que coneix una noia que ha perdut a la mare en les mateixes circumstancies. La parella haurà de lluitar pel seu amor i afrontar les seves complicades vides familiars.
Tràiler


Nanny McPhee and the Big Bang
Gènere: Comèdia familiar
Director: Susanna White
Guió: Emma Thompson
Actors: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith, Asa Butterfield, Ralph Fiennes
País: Estats Units, Anglaterra
Argument: Nova entrega de la Nanny McPhee, aquest cop ajuda a una jove mare que gestiona una granja i educa els seus fills, mentre el seu marit es troba a la guerra. La visita d'uns familiars complicarà encara més la situació.
Tràiler


Lourdes
Gènere: Drama
Director: Jessica Hausner
Guió: Jessica Hausner
Actors: Sylvie Testud, Léa Seydoux, Bruno Todeschini, Elina Löwensohn, Gerhard Liebmann
País: Austria
Argument: Una paralítica decideix anar de peregrinació a Lourdes, un cop allà el miracle buscat es produeix. La protagonista intentarà tornar a ser feliç, però el seu entorn s'enrarirà.
Tràiler