4 de març 2010

WE LOVE ESCASSI

Un playboy amant dels cavalls i 15 noies són els ingredients del reality I love Escassi, la cosa més rocambolesca que hem vist des del darrer videoclip de Shakira amb Rafa Nadal. Sense cap mena de dubte és l'estrena de la setmana, una de les apostes més grans de Telecinco i potser també un d'aquells programes que de tan dolent és bo i tot.

Álvaro Muñoz Escassi és un home avessat als animals, es dedica, tot i que sembli increïble, a ser genet, un professió destinada a uns quants escollits en tots els sentits. Aquest programa li va com anell al dit ja no és res més que una fira de bestiar a l'engròs on Escassi ha d'escollir al millor exemplar entre 15 noies, meitat jovenetes, meitat maduretes. Les concursants conviuran juntes sota el mateix sostre durant tota l'edició, a mode Gran Hermano, i el senyor vividor les ha d'anar coneixent mitjançant diferents cites, com si fos un granger que busca muller. Com veieu la tele de les escombraries no ha inventat la sopa d'all, però vaja, això a qui importa.

Ens venen que aquest Casanoves vol posar seny i trobar l'amor, però nosaltres en sabem massa de la seva vida i això fa que la veracitat del programa trontolli. Per exemple, vam saber, uns quants dies abans de la seva estrena i per la mateixa cadena on s'emet el reality, que aquest sevillà de 36 anys va ser enxampat en una discoteca madrilenya amb ni més ni menys que Arantxa de Benito, l'ex-dona de Guti, fent alguna cosa més que jugar al parxís. Per tant deduim que el senyor Escassi encara no l'ha trobat l'amor. Òbviament, no ens creiem tot el que surt a la tele, però ja que hi som, no està de més tenir una mica de cura amb aquest tipus de detalls.

El primer programa de I love Escassi va ser bastant còmic, tot i això va fer un discretíssim 9% de share, un percentatge més que baix per Telecinco. Pel que sembla està destinat a ser un programa minoritari, d'aquells que de tan dolent fa la volta i és bo. El millor moment va ser sense dubte quan el grup de dones madures i el de les noietes joves van coincidir. Les primeres van veure de seguida que allà ja no hi tenien res a fer. I és que es veu d'una hora lluny que Escassi és el Rafa Mora de l'equitació, tot i ser un dandy no està per tonteries, i així ho va confessar després del primer contacte amb les maduretes. Al cap i a la fi, això de buscar la bellesa a l'interior és de pobres.

No sabem quin futur espera a Escassi i a la seva particular fira de bestiar, el que és clar és que si no remunten audiències el programa sortirà disparat de la graella, per aquests casos Telecinco no té massa miraments. És una llàstima perquè el format és senzill però efectiu i podria ser utilitzat de diferents maneres i amb diferents personatges. Per exemple, i tal com va suggerir Sergi Pàmies, es podria fer un 'I love Arturo (GH)', un 'I love Pocholo' el gran oblidat o fins i tot una versió gai, 'I love Cantizano'. A més també pot ser una eina educativa per pares i mares, ja que programes com aquest ajuden a posar exemples de com NO s'ha de ser en aquesta vida. I això no és ironia.

1 comentari:

mir* ha dit...

M'encanta i m'espanta el concepte "de tan dolent fa la volta i és bo"...